Ліга дворового футболу: новий сезон – на старт!

Ліга дворового футболу: новий сезон – на старт!

Офіційна церемонія відкриття мала відбутися набагато раніше, але через трагічні події в динамівській родині, коли з життя пішли Валентин Белькевич, Андрій Баль та Андрій Гусін, не давали змоги зібратися у встановлені строки.

В якості почесного гостя було запрошено асистента головного тренера «біло-синіх» Сергія Федорова, також на захід завітали президент Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко та організатор «Ліги дворового футболу» Олександр Онищенко.

Традиційно ведучим виступив заслужений журналіст України Олександр Липенко, який, окрім журналістського, має й неабиякий футбольний досвід, оскільки в роки своєї юності навіть ставав у складі «Динамо» чемпіоном СРСР серед молодіжних команд. Окрім власне ролі ведучого, Олександр Анатолійович ще й робив цікаві примітки з історії київського «Динамо» й не тільки.

- Можу сказати, що в 1960 році, коли «Динамо» виграло чемпіонат СРСР серед молодіжних команд, за нашу команду в центрі нападу грав Вадим Соснихін. А вже за кілька років, уже в основній команді «біло-синіх», він діяв на позиції центрального захисника, отримавши за свою надійність прізвисько «Директор».

Офіційний частині заходу передувала своєрідна прес-конференція, на якій присутні ставили питання Сергію Федорову й отримували вичерпні відповіді.

- Ви знаєте, коли я починав лише займатися футболом, то був… центральним нападником. Це потім мене перевели назад. Що стосується другої частини питання, то потрібно дивитися та аналізувати, як грають футболісти різних клубів, різного рівня. Загалом можу сказати, що гравець цього амплуа має бути не лише чіпким, але й технічним, чого вимагає сучасний футбол.

- Чи не жалкуєте, що вам зарано, у 34 роки, довелося завершити ігрову кар’єру?

- Звичайно, хотілося грати, поки не зітруться ноги, але при цьому розумів, що вже не міг постійно перебувати в оптимальній фізичній та психологічній формі. Але поза футболом я не залишився, пішовши працювати тренером до Академії ФК «Динамо» (Київ), а зараз уже перебуваю в тренерському штабі першої команди. Подивимося, що з цього вийде надалі.

- Чи є для вас ідеал захисника в нинішньому футбольному світі?

- Деякі захисники мають одні сильні якості, інші виокремлюються завдяки іншим перевагам. Тому ідеалу захисника в футболі для мене немає – цей образ у мене зібраний.

Звичайно ж, не оминули увагою присутні й виїзний матч збірної України, яка за кілька годин після заходу мала грати на виїзді з Білоруссю. Сергій Федоров, ділячись своєю думкою щодо майбутнього протистояння, передбачив для «жовто-синіх» важку гру, але позитивний результат. Як показав вечірній результат, прогнозист як у воду дивився – команда Михайла Фоменка мала територіальну перевагу, але перемогла лише завдяки двом голам наприкінці матчу.

Після імпровізованої прес-конференції прийшов час для офіційної церемонії нагородження переможців турніру, присвяченого Дню спорту, який проходив у Києві на Оболонській набережній серед хлопців 13-14-ти років.

Чемпіоном стала команда «Локос», «срібло» виборов «Шторм», а «бронза» дісталася команді «Гелексі».

Слідом за нагородженням було проведено жеребкування чемпіонату «Ліги дворового футболу» серед команд 13-14-річних та 15-16-річних. Старші (17-18-річні та 19-25-річні, чемпіонат у яких буде проводитися вперше) отримають свій календар пізніше. За словами Олександра Липенка, цього року в Лізі будуть брати участь команди Голосіївського, Оболонського, Шевченківського, Святошинського, Солом’янського, Дніпровського, Деснянського районів Києва, а також Борисполя та Межигір’я.

Наостанок усім учасникам «Ліги дворового футболу» побажали успіхів у новому сезоні та зробили колективне фото на пам’ять.

У добру путь!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер