Ліга чемпіонів. «Динамо» - «Ювентус»: передматчева прес-конференція Мірчі Луческу

Ліга чемпіонів. «Динамо» - «Ювентус»: передматчева прес-конференція Мірчі Луческу

- Як охарактеризуєте тренерський талант наставника «Ювентуса» Андреа Пірло?

- Я вже неодноразово говорив, що бути гравцем і тренером - це різні речі. Він дуже молодий наставник, який почав працювати зовсім нещодавно: провів пару тижнів у другій команді, і ось він уже очолює основний склад. Звичайно, він вчиться по ходу ігор і тренувань. Про тренера судять за результатами, тому у нього все попереду.

- Навколо вашого протистояння великий ажіотаж, адже зустрінуться вчитель і учень. Чи зідзвонювалися ви з Пірло, обговорювали майбутній матч?

- Ми з ним спілкуємося час від часу, я привітав Пірло, коли він став тренером, все-таки він мій гравець, мій учень. Він для мене буде 15-16-тирічним хлопцем, який дебютував при мені в турне по Англії. Він був в дуже молодому віці, надзвичайно розумним хлопцем і не по роках здатним. Але він ніколи не буде моїм суперником. Він був моїм гравцем, він нимм і залишиться. Повторюся, у нього все попереду, як у тренера, він тільки на початку свого шляху. Бажаю йому всього найкращого. А що стосується досвіду, ні я, ні він не граємо на полі, а грають команди.

- «Ювентус» перебудовується, грає з різними схемами - починали сезон з чотирма захисниками, зараз грають в три. Для вас той факт, що італійці ще не знайшли свою модель гри - це плюс чи головоломка?

- Така команда, як «Ювентус», може грати з різними схемами, адже в їхньому складі багато досвідчених і майстерних гравців. В атаці вони можуть грати за схемою 3-4-2-1 або за якої-небудь іншої, але в кінці кінців все одно приходять до схеми 4-4-2 при обороні. Але найголовніше не схема гри, а те, з якою мотивацією, дисципліною і самовіддачею вони грають в конкретному матчі, і як до нього готуються. На такому рівні тренер підлаштовується під гравців, яких має в своєму розпорядженні, оскільки вони все вирішують на полі. Залежно від того, в якому стані вони перебувають і якими якостями володіють, будується схема гри.

- Завтра не зіграє Роналду, багато хто вважає, що без нього «Ювентус» виглядає навіть сильніше, адже португалець бере мало участі в оборонних діях і майже не пресингує. Чи ви згодні з цим твердженням?

- Він видатний гравець, який на полі багато чого вирішує, приносить перемоги. Він не може робити все, зокрема, відпрацьовувати в обороні, а повинен перебувати попереду, щоб забивати м'ячі. У цьому плані він егоїст, працює на команду. Якщо він не забиває, це не Роналду. Є великий тиск з боку уболівальників і преси, які нагадують про його вік, тому Роналду має забивати в кожній грі. «Ювентус» з Роналду на полі сильніший.

- Наскільки нервують ваші підопічні перед стартом у груповому етапі Ліги чемпіонів, чи не боїтеся, що молоді футболісти можуть перегоріти?

- Звичайно, це важлива гра для нашої молоді, важливо, як вони впораються з цим стресом, тиском і напругою, оскільки чекає гра дійсно дуже високого рівня. Звісно, емоції є, і це нормально. Для багатьох гравців нелегко за два з половиною місяці пройти новий етап, дійшовши до таких відповідальних матчів, і зробити це швидко. За цей час вони дуже сильно виросли. Я впевнений в них і вірю, що вони зможуть себе подолати і зіграти та дуже хорошому рівні, щоб підняти свою планку.

- Яким компонентам приділяєте найбільше уваги під час підготовки до матчу з «Ювентусом»?

- «Ювентус» - команда дуже високого рівня. Наш бюджет - це, напевно, половина зарплати Роналду. Тож ми не говоримо про дії команди. Я хочу дати своїм гравцям інформацію про індивідуальні якості кожного з футболістів, щоб через командні дії вони могли протистояти цій команді і зіграти з ними на рівних або навіть краще.

- «Шахтар» грав з «Ювентусом» на груповому етапі Ліги чемпіонів у 2012-му році, один матч закінчився внічию 1:1, другий ви програли 0:1. Що тоді не вийшло?

- Ми мали вигравати тоді. Ви можете сказати, що я чіпляюся до суддівства, але тоді повинні були давати пенальті на Вілліані. У першій грі ми пропустили м'яч від Бонуччі з кутового, і це потрібно враховувати завтра, оскільки він один з найкращих футболістів у грі при стандартах. А в цілому, ми домінували в тій грі, добре виглядали і заслуговували на перемогу. А в другому матчі ми програли, тоді нам забив Пірло. На той момент ми вже забезпечили собі вихід з групи, і наші бразильці були думками вже у відпустці. Також за вихід з групи боролися «Челсі» і «Ювентус», і італійці були дуже мотивовані. А англійці того року володіли титулом переможця Ліги чемпіонів. Я хочу, щоб завтра ми зіграли з «Ювентусом» так само вдало, як тоді «Шахтар». Перш за все, я маю на увазі якість гри.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер