Ліга чемпіонів УЄФА. 1-й тур. «Динамо» – «Ювентус». Прев'ю матчу

Ліга чемпіонів УЄФА. 1-й тур. «Динамо» – «Ювентус». Прев'ю матчу

ШЛЯХ КОМАНД

- «Динамо», ставши віце-чемпіоном України за підсумками минулого сезону, потрапило до третього кваліфікаційного раунду, з якого й стартувало в турнірі.

- Підопічні Мірчі Луческу на домашньому НСК «Олімпійський» обіграли віце-чемпіона Нідерландів, АЗ з Алкмаара, з рахунком 2:0, а потім за підсумками двоматчевого протистояння виявилися сильнішими за віце-чемпіона Бельгії «Гент» – 2:1 на виїзді та 3:0 удома.

«Динамо» — АЗ — 2:0

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Буяльський (Андрієвський, 79), Шапаренко (Лєднєв, 90+1), де Пена, Караваєв, Супряга (Вербич, 74), Родрігес.

Голи: Родрігес (48), Шапаренко (86).

«Гент» – «Динамо» – 1:2

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко (Шепелєв, 82), Буяльський, Родрігес (Циганков, 59), де Пена, Супряга (Вербич, 66).

Голи: Кляйндінст (41) - Супряга (9), де Пена (79).

«Динамо» – «Гент» – 3:0

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Буяльський, Шапаренко (Андрієвський, 77), Родрігес (Циганков, 60), де Пена (Вербич, 59), Супряга.

Голи: Буяльський (9), де Пена (36, пен.), Родрігес (49, пен.).

- «Ювентус» за підсумками сезону-2019/2020 у Серії «А» дев’ятий раз поспіль став чемпіоном Італії. Набравши 83 очки, «Стара синьйора», як називають команду, випередила «Інтер», який фінішував другим, на одне очко. Португалець Криштіану Роналду, забивши 31 м’яч, став другим бомбардиром за підсумками сезону, поступившись лише Чіро Іммобіле з «Лаціо» (36 голів).

- Як чемпіон Італії, «Ювентус» почне свій виступ у Лізі чемпіонів відразу з групового етапу, й матч з «Динамо» стане для «Старої синьйори» першим у нинішньому сезоні на міжнародній арені.

КАДРОВІ ЗМІНИ

«Динамо»

- Склад команди поповнили: Богдан Лєднєв (атакувальний півзахисник), Олександр Тимчик (правий захисник), Роман Вантух (лівий захисник), Ахмед Алібеков (центральний захисник), Жерсон Родрігес (крайній форвард), Владислав Супряга (центрфорвард), Денис Гармаш (центральний півзахисник), які повернулися з оренди, Тудор Белуце (опорний півзахисник, оренда з «Брайтона» Англія), Володимир Костевич (лівий захисник, «Лех» Польща), Клейтон (нападник, вільний агент).

Залишили команду: Йосип Піварич (лівий захисник), віддані в оренду Ібрагім Каргбо (центрфорвард), Беніто (крайній форвард), Мохаммед Кадірі (опорний півзахисник), Роман Вантух (лівий захисник), Ахмед Алібеков (центральний захисник), Сергій Булеца (атакувальний півзахисник), Фран Соль (нападник). Також у серпні на правах вільного агента прийшов Артем Кравець (центрфорвард), але у вересні контракт за обопільною згодою було розірвано.

«Ювентус»

- Команду залишили: опорний півзахисник Міралем П’янич (43 матчі у всіх турнірах минулого сезону, 3 забиті м’ячі), центральний півзахисник Симоне Мураторе (5/0), центральний захисник Даніеле Ругані (14/0), правий півзахисник Дуглас Коста (29/3), центральний нападник Гонсало Ігуаїн (44/11), центральний півзахисник Блез Матюїді (45/1), правий захисник Маттіа Де Шільйо (13/0).

Команду поповнили: центральний півзахисник Артур Мело («Барселона»), центральний нападник Альваро Мората (оренда, «Атлетико» Мадрид), центральний півзахисник Уестон Маккенні (оренда, «Шальке-04»), нападник Федерико К’єза («Фіорентина»), воротар Стефано Горі («Піза», не заявлений на Лігу чемпіонів).

КАДРОВІ ПРОБЛЕМИ

«Динамо»

У «Динамо» точно не зіграють травмовані захисники Микита Бурда та Олександр Тимчик, а також дискваліфікований до грудня 2020 року нападник Артем Бєсєдін.

«Ювентус»

У «Ювентуса» двоє гравців мають позитивний тест на коронавірус та не приїдуть до Києва – це лідер команди португалець Криштіану Роналду, а також півзахисник Уестон Маккенні. Під питанням участь у грі півзахисника Аарона Ремзі, який тільки відновився після ушкодження, а також захисників Алекса Сандро та Маттийса Де Лігта, які мають проблеми зі стегном та плечем відповідно.

Старт у національних чемпіонатах

«Динамо» зі старту сезону провело вже в різних турнірах 10 матчів. У національному чемпіонаті «біло-сині» набрали 14 очок (4 перемоги, 2 нічиї, м’ячі – 14:3) та ділять першу сходинку з полтавською «Ворсклою», випереджаючи донецький «Шахтар» на 2 бали. У кваліфікації Ліги чемпіонів підопічні Мірчі Луческу успішно подолали два раунди, а у принциповому протистоянні за Суперкубок України обіграли донецький «Шахтар» (3:1) та третій сезон поспіль залишили почесний трофей у Києві

«Ювентус» поки провів лише три матчі, всі в рамках Серії «А», у яких здобув одну перемогу («Сампдорія» – 3:0) та двічі зіграв унічию («Рома» – 2:2, «Кротоне» – 1:1). Ще один поєдинок, проти «Наполі», не відбувся через те, що неаполітанці не приїхали на гру, й «Старій синьйорі» було зараховано технічну перемогу (3:0). Таким чином, «Ювентус», набравши 8 очок, посідає п’яте місце в таблиці. Лідирує ж «Мілан», який поки у стартових матчах очок не втрачав.

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Динамо» (Київ, Україна) — «Ювентус (Турин, Італія)

20 жовтня, 19:55, НСК «Олімпійський»

ТБ трансляція — «Футбол 1»

Суддівські призначення

Арбітр у полі — Овідіу Хацеган

Асистенти арбітра — Октавіан Шовре, Себастьян Георге

Четвертий арбітр — Себастьян Колтеску (усі – Румунія)

Арбітр VAR – Бастіан Данкерт, асистент арбітра VAR – Харм Осмерс (обидва – Німеччина).

Особисті протистояння

Ліга чемпіонів УЄФА 1997/1998, 1/4 фіналу

04.03.1998. «Ювентус» — «Динамо» — 1:1 (Індзагі, 70 – Гусін, 57).

18.03.1998. «Динамо» — «Ювентус» — 1:4 (Ребров, 54 – Індзагі, 29, 65, 73, Дель П’єро, 88).

Ліга чемпіонів УЄФА 2002/2003, груповий етап

24.09.2002. «Ювентус» — «Динамо» — 5:0 (Ді Вайо, 14, 52, Дель П’єро, 22, Давидс, 67, Недвед, 79).

13.11.2002. «Динамо» — «Ювентус» — 1:2 (Шацьких, 50 – Салас, 53, Салайєта, 61).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер