Ліга чемпіонів. «Динамо» - «Бешикташ» - 6:0

Ліга чемпіонів. «Динамо» - «Бешикташ» - 6:0

На полі НСК «Олімпійський» команди вийшли вирішувати різні завдання. Динамівці достроково вибули з боротьби, думаючи про реноме та престиж клубу, а ось стамбульці в разі перемоги виходили до плей-оф Ліги чемпіонів. Тож не дивно, наскільки високий ажіотаж викликала майбутня зустріч у Туреччині. На трибунах команду з берегів Босфору підтримували близько трьох тисяч глядачів, створивши пристойну шумову атмосферу.

Стартовий склад киян виглядав цілком прогнозованим, здивувала лише поява на полі Микити Бурди. Тривалий час захисник відновлювався після травми, в нинішньому сезоні не провівши за першу команду жодного матчу. Ребров віддав перевагу Бурді в конкуренції з Морозюком.

Уже на перших хвилинах зустрічі господарі показали рішучий настрій «грюкнути дверима». Сподобалася впевненість та розкутість у діях динамівців, команда грала легко, сама отримуючи від футболу задоволення та доставляючи його глядачам. На 9-й хвилині Андрій Ярмоленко у штрафному майданчику взяв ініціативу на себе та, пройшовши крізь захист, віддав просто ідеальний пас на Бесєдіна. Артему, щоб забити свій перший м'яч у Лізі чемпіонів, потрібно було лише правильно підставити ногу!



Забитий м'яч анітрохи не зменшив атакуючий запал динамівців. Кульмінаційний момент у зустрічі стався на 29-й хвилині, коли Бек у штрафному майданчику «заплів» ноги Гонсалесу та був за це вилучений арбітром із поля. Пенальті чітко реалізував Ярмоленко! Після цього динамівців було не зупинити. Турецький клуб, навіть граючи в меншості, був змушений атакувати, відкривав зони та дозволяв проводити контратаки. Така гра - стихія команди Сергія Реброва, в ній гравці, немов риба у воді, нестримні та результативні. Ще до перерви Віталій Буяльський та Дерліс Гонсалес встановили на табло рахунок 4:0.

Завдання довести матч до логічної перемоги динамівцям спростив Абубакар, який залишив поле через друге попередження. Сергій Сидорчук уміло замкнув простріл Буяльського, а Жуніор Мораес, вийшовши на заміну, першим дотиком спрямував шостий м'яч у ворота бідолахи Фабрі. До слова, всі м'ячі у «Динамо» забивали різні гравці.



Якби господарі поля були трохи вдалішими в завершальній стадії (той самий Рибалка ударом здалеку струсонув каркас воріт), команда могла повторити свою найбільшу перемогу в єврокубках (1998 рік, «Баррі Таун», 8:0). А так, незважаючи на підсумкове останнє місце у групі, у «Динамо» позитивна різниця м'ячів - 8:6

Сезон 2016/17. Ліга чемпіонів УЄФА. 6-й тур

06.12.2016. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо» (Київ, Україна) - «Бешикташ» (Стамбул, Туреччина) - 6:0 (4:0)

«Динамо»: Рудько, Антунеш, Хачеріді, Віда, Бурда, Рибалка, Сидорчук (Корзун, 66), Буяльський, Гонсалес (Циганков, 69), Ярмоленко (к), Бесєдін (Мораес, 76).

«Бешикташ»: Фабрі, Адріано, Тошич, Куарежма (Фрай, 70), Абубакар, Шахан (Генул, 46), Хатчінсон, Оз'якуп (к), Арслан (Тосун, 46), Марсело, Бек.

Голи: Бесєдін (9), Ярмоленко (30, з пенальті), Буяльський (32), Гонсалес (45+2), Сидорчук (60), Мораес (77).

Попереджені: Бурда (43) - Оз'якуп (20), Абубакар (30), Адріано (49).

Вилучений: Бек (29, фол останньої надії), Абубакар (56, друге попередження).

* Фото А.Лукацький

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер