Ліга Європи. «Динамо» – «Лаціо» – 0:3. Звіт про матч

Ліга Європи. «Динамо» – «Лаціо» – 0:3. Звіт про матч

У рамках 1-го туру основного етапу Ліги Європи київське «Динамо» зіграло з римським «Лаціо». Номінально домашній для себе поєдинок «біло-сині» проводили в німецькому Гамбурзі на Volksparkstadion.

Порівняно з останнім календарним матчем «Динамо», проти «Руха» в чемпіонаті України (0:0), тренерський штаб «біло-синіх» зробив дві заміни у стартовому складі. На лівому фланзі оборони замість Вівчаренка вийшов досвідченіший Дубінчак, а в центрі поля капітана Буяльського змінив Піхальонок. Зазначимо, що пару центральних захисників знову склали Михавко та Себальйос, а Попов та Дячук, які відновилися після травм, опинилися в запасі.

Динамівці активно розпочали поєдинок, і ледь не в першій атаці хороший момент створив Ванат. Динамівський форвард увірвався до штрафного майданчика з лівого флангу, спробував прокинути м’яча повз відразу двох захисників, але Владиславу цього не вдалося.

Натомість гості своїм шансом у дебюті зустрічі скористалися сповна. На 4-й хвилині динамівці не змогли вибити м’яча подалі від своїх володінь, Педро добре зорієнтувався, відпасував на Діа, і той із центру штрафного майданчика пробив точно в кут – 0:1.

Після пропущеного м’яча «біло-сині» заволоділи ініціативою, активно йдучи вперед та створюючи небезпеку біля воріт суперника та на підступах до його володінь. Неточно пробив Кабаєв, Тимчик та Дубінчак «вантажили» прострілами штрафний майданчик «Лаціо». У середині тайму через травму задньої поверхні стегна, яку було отримано на рівному місці, поле вимушений був достроково залишити Себальйос, якого в центрі захисту замінив Біловар.

Небезпечним також виявився штрафний удар, який від лівого кута штрафного майданчика виконав Шапаренко – після несильного удару Миколи ніхто з партнерів не зміг підправити м’яча, і в підсумку сфера прилетіла до рук воротаря. Біля протилежних воріт свою майстерність продемонстрував Бущан, парирувавши неприємний удар від Чауни.

А потім упродовж двох хвилин, 34-ї та 35-ї, «Лаціо» фактично зняв усі питання про переможця. Спочатку динамівці знову не спромоглися вибити м’яча подалі від свого карного майданчика, Весіно класним пасом урозріз вивів Деле-Баширу віч-на-віч із Бущаном, і хавбек римлян точно пробив повз Бущана – 0:2.

А вже за хвилину рахунок став розгромним. Цього разу вже Деле-Баширу виступив у ролі асистента – він виконав навіс із правого флангу, а Діа з меж воротарського майданчика поцілив головою точно в дев’ятку – 0:3.

Після цього й до завершення першого тайму футболісти «Динамо» мали кілька нагод, аби бодай «розмочити» рахунок. Але цього вечора, схоже, голкіпер «Лаціо» Проведель спіймав справжній кураж – зокрема, після ударів Піхальонка, Бражко зі штрафного, Ваната та Ярмоленка лише реакція та майстерність голкіпера врятували римлян від неприємностей.

У перерві тренерський штаб «біло-синіх» не став вдаватися до радикальних змін у вигляді замін, залишивши на полі тих самих футболістів. Але було помітне бажання динамівців бодай відіграти один м’яч. Утім, втілити свою перевагу в забиті м’ячі динамівцям цього вечора не судилося. Напевно, найнебезпечнішим моментом біля воріт «Лаціо» після перерви став дальній удар Бражка, з яким не без труднощів упорався голкіпер. А от Бущана в одному епізоді, а саме після виходу Педро віч-на віч, врятувала стійка власних воріт.

На 72-й хвилині динамівці опинилися у скрутному становищі. Брагару в ігровій боротьбі за м’яч наступив на ногу Дзакканьї, й арбітр після перегляду повтору розгледів у діях Максима жорстокість та вилучив динамівського хавбека з поля. Але за 10 хвилин склади знову були рівними. Це вже Нослін, який кількома хвилинами раніше вийшов на поле з лави запасних, вирішив перевірити ударом із ліктя на міць обличчя Дубінчака. Тож догравали матч команд уже в рівних складах.

Динамівці вже в компенсований час мали нагоду забити гол престижу, однак після удару Бражка воротар забрав м’яча до рук. Однак не склалося… У підсумку, 0:3 – болюча поразка «Динамо» на старті основного етапу Ліги Європи. Є час подумати та проаналізувати причини такого результату, й спробувати виправити власні помилки в прийдешніх матчах.

Ліга Європи, основний етап, 1-й тур

«Динамо» (Київ, Україна) – «Лаціо» (Рим, Італія) – 0:3

25.09.2024. Гамбург, Volksparkstadion, 7 715 глядач.

«Динамо»: 1. Бущан – 24. Тимчик, 28. Себальйос (40. Біловар, 19), 32. Михавко, 44. Дубінчак – 6. Бражко, 10. Шапаренко (15. Рубчинський, 64), 76. Піхальонок (18. Андрієвський, 84), 7. Ярмоленко (45. Брагару, 64), 22. Кабаєв (39. Герреро, 84) – 11. Ванат.

«Лаціо»: 94. Проведель – 3. Пеллегріні, 13. Романьйолі, 4. Габбарон (34. Гіла, 57), 77. Марушич – 5. Весіно, 6. Ровелла, 7. Деле-Баширу (14. Нослін, 79), 20. Чауна (18. Ісаксен, 57), 9. Педро (10. Дзакканьї, 68) – 19. Діа (11. Кастельянос, 68).

Голи: Діа (5, 35), Деле-Башіру (34)

Попереджені: Дубінчак (63), Михавко (90+4) – Романьйолі (88).

Вилучені: Брагару (72) – Нослін (82).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер