Лідери київських шкіл підтримали проекти Фан-клубу «Динамо»

Лідери київських шкіл підтримали проекти Фан-клубу «Динамо»

У таборі «Джерело», розташованому посеред соснового бору містечка Буча, що в передмісті Києва, під час весняних канікул для лідерів столичних шкіл було організовано форум «Україна – це ми»! Близько 100 старшокласників протягом тижня разом жили, навчалися, спілкувалися, ділилися новими знаннями та досвідом. Допомагали їм у цьому досвідчені педагоги та ментори, які щоденно приїжджають до «Джерела» з лекціями та майстер-класами. День п'ятниці для шкільних лідерів пройшов під знаком футболу, точніше – Великого футболу! Президент УПЛ Володимир Генінсон та президент Фан-клубу «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко приїхали до «Джерела», зацікавивши школярів новою для них інформацією та викликавши на справжню дискусію.

Свій виступ Сергій Михайленко побудував на презентації діяльності Фан-клубу та реалізованих проектах. Це Разом до перемоги, За руку з кумиром, футбольні турніри, Конкурс малюнків, Шкільний сектор, екскурсії, Урок футболу та інші. Виявилося, шкільні лідери, як найбільш зацікавлені та всебічно активні серед однолітків, про більшість із них уже знали, до когось у школи вже приїжджали футболісти та тренери «Динамо», або ж уже відкрито шкільний Фан-клуб. Саме на останньому пункті Сергій Михайленко акцентував увагу, виступаючи перед дуже цікавою й важливою для клубу аудиторією:



«Я бачив, у дітей очі палали, значить, нам вдалося налагодити діалог. У відведений час розповів їм не дуже багато інформації, акцентувавши увагу на найважливішому. Хотів почути їхній бік, думки про нашу роботу, важливість проектів, різні зауваження та побажання. Фан-клуб «Динамо» спільно з Департаментом освіти КМДА планує великий проект – представити футбол у вигляді альтернативи вулиці. Одним із його етапів є створення фан-куточка в кожному навчальному закладі Києва. Клуб надає тут всебічну допомогу, передаючи школам експонати для колекції. Це може бути футболка, шарф, м'яч... Нам найголовніше, зацікавити студентів, викликати в них інтерес до футболу та «Динамо», підвищити культуру поведінки на стадіоні. І лідери шкіл, яких на зборах учні самі обирали, тут можуть бути нашими головними помічниками. Виділили перші кроки в роботі, обмінялися координатами. Якщо все буде гаразд, а особисто я в цьому аніскільки не сумніваюся, вже найближчим часом відкриватимемо в різних школах Києва нові фан-куточки. І не лише ми, представники Фан-клубу, а на такі важливі в житті кожної школи події обов'язково запросимо гравців та тренерів «Динамо», наших славетних ветеранів», – розповідає Сергій Михайленко про підсумки зустрічі зі шкільними лідерами.



Один із організаторів «табору лідерів» Галина Тодосова, начальник відділу дошкільної та позашкільної освіти Департаменту освіти та науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради, сама була уважним слухачем цікавої дискусії, всебічно підтримуючи починання динамівців Києва: «Зустріч була сповнена емоціями, Сергію Михайленку вдалося опанувати аудиторію й у зрозумілій кожному формі розповів усю важливість роботи клубу з уболівальниками. А коли до спілкування підключився Володимир Генінсон, діти зраділи від щастя. Не кожен день настільки серйозні футбольні керівники, лідери думок, приходять до школярів та на якийсь час занурюються в цю неперевершену атмосферу. Це спілкування корисно всім, воно збагачує нас та всебічно розвиває. Якщо говорити про табір, у ньому на п'ять днів зібралися лідери учнівського самоврядування Києва – президенти районних рад шкіл. Цього разу зібрали близько ста хлопці та дівчат, готуємо для них тренінги та майстер-класи, зустрічі з відомими людьми».

Таких активних та розвинених дітей ще пошукати треба. Цікаві та актуальні питання, бажання дізнатися істину. Адже у футболі, як і в житті, відповіді на питання не завжди лежать на поверхні. Десятикласник Дмитро Спис, президент школи №31 Дніпровського району, вже зробив із побаченого перші висновки: «У «Джерелі» ми слухаємо лекції та проходимо спеціальні тренінги, які дозволяють нам краще розкритися та навчитися працювати з людьми. Після цього ми маємо реалізувати заплановані проекти у своїх школах, щоб більше молоді могло приєднатися до наших активностей. Зі спілкування з Генінсоном та Михайленком зробив головний висновок – у нашому житті все можливе. Хочу в своїй школі реалізувати один із проектів, це я обіцяю. Мені сподобався «Куточок фаната». Місце вже для себе визначив, будемо в ньому розміщувати різну атрибутику, яку багато хто з нас має через часті походи на футбол. Обіцяю, що обов'язково створю куточок в нашій школі та запрошу вас на його відкриття».



Із цікавістю школярі слухали виступ Володимира Генінсона, який у простій та зручній формі розповів про важливість виховання культури вболівальників, оперуючи прикладами з роботи провідних клубів Європи. Керівник Прем’єр-ліги закликав усіх узяти участь у створенні бренду організації, приєднавшись до конкурсу з розробки її логотипу та девізу. Раніше Володимир Генінсон провів зустрічі з популяризації змагань ПЛ серед уболівальників та залученню до футболу нових уболівальників у рамках програми «Прем'єр-ліга – це я» в Національному університеті фізичного виховання та спорту України й одеській школі №59. Чимало уваги УПЛ приділяє роботі в соціальних мережах. Зокрема, великою популярністю користується розіграш подарунків, для участі в якому необхідно розмістити фото на футбольну тематику на своїй сторінці в соцмережі з хештегом #премєрліга_це_я або #i_am_upl

Завершилася насичена й інформативна зустріч врученням кожному зі шкільних лідерів клубних журналів «Динамо Київ» та футболок із зображенням завойованих клубом трофеїв у 2015 році. Прощаючись, казали один одному «До скорої зустрічі»! На стадіоні, в школах, футбольних турнірах... Скрізь, де люблять футбол та вболівають за «Динамо» Київ!

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер