Леонід БУРЯК: «По дещицям, по цеглинкам потрібно створювати нову команду»

Леонід БУРЯК: «По дещицям, по цеглинкам потрібно створювати нову команду»

- Леоніде Йосиповичу, на що був схожий футбол у Загребі?

- За самовіддачею і бажанням пред'явити якісь претензії футболістам «Динамо» я не можу. А все інше... Для гри на такому полі потрібно володіти майстерністю і фізичними кондиціями, яких, можливо, зараз і бракує гравцям «Динамо». Але не варто забувати про те, що загребське «Динамо» вже не та команда, яка була в Києві, вони продемонстрували цікавий футбол. Хорвати, як колишні югослави, були традиційно сильними в рідних стінах.

- Чи доводилося Вам грати в подібних погодних умовах?

- Дуже багато разів, але в той час були зовсім інші футболісти, які володіли високою індивідуальною майстерністю. Висококваліфікованому гравцеві необхідно кілька хвилин, щоб пристосуватися до цього снігу, льоду, бруду. У мене є хороший приклад з життя, коли до Києва приїхала «Фіорентина». Випав сніг, а організатори вирішили його не прибирати. Тим не менш «фіалки», які на той момент були дуже сильним колективом, швидко пристосувалися до газону і досягли потрібного їм результату. Тому, повторюю, все вирішує індивідуальна майстерність.

- Нічия за такої погоді і такої гри - закономірний результат?

- Кожна команда переслідувала свої цілі. Київське «Динамо» втратило два очки, а загребське - здобуло одне. Зараз необхідно по дещицям, по цеглинкам відновлювати команду. Так, швидко зробити це складно, але потрібно.

- Чи не вплинули на гру футболістів київського «Динамо» думки про майбутню відпустку?

- Я цього взагалі не розумію. Вони що, грають по 80 ігор на сезон, чи що? Зіграли лише 20-25 матчів, плюс на кону стоять солідні преміальні. Я думаю, що головний фактор те, що просто не зуміли переграти суперника, як у своєму матчі не зміг цього зробити і донецький «Шахтар», у якого на кону стояли супербонуси.

- Чи достатньо «Динамо» місяця, щоб цілком оговтатися від невдач осені та з новими силами виступити навесні?

- Місяця для команди дуже мало, особливо якщо врахувати анонсовані зміни. Можу з упевненістю сказати, що затягнути в Україну хорошого іноземця можна лише за дуже великі гроші. У Росії є вже такий «хороший» приклад - Халк, якого влітку придбав «Зеніт»...

Керівництво «Динамо» ставить перед собою максимальні завдання, але реалізувати їх з деякими футболістами просто неможливо, оскільки ці гравці просто не відповідають рівню завдань. Як би їх не мотивували, вони не зможуть цього зробити. Необхідно володіти талантом і, перш за все, необхідно бути фізично міцним молодим чоловіком, плюс володіти високою майстерністю. Деякі футболісти вже пережили «Динамо», такі як Мілош Нінкович. Він хороший хлопець, але йому, як і іншим хлопцям, потрібно подякувати за все і відпустити.

- Які зміни принесе майбутня «чистка» складу від Олега Блохіна, а які позиції варто підсилити?

- Не завадили б виконавці в кожну лінію. «Динамо» завжди спиралося на швидкісних футболістів в нападі, але зараз таких немає. Більш-менш йдуть справи в центральній лінії поля, на флангах атаки. У «Динамо» є футболісти, які виступають за інші команди на правах оренди. Час звернути увагу на цих хлопців. Вважаю, тренерському штабу «Динамо» доведеться провести дуже серйозну роботу.

- Чи достатньо часу у Олега Блохіна, щоб за зиму створити боєздатний колектив?

- Знаючи специфіку київського «Динамо» і тренувальний процес, можу сказати, що далеко не кожен футболіст може тут грати. Як я казав, необхідно володіти неабиякими фізичними якостями. Щоб пройти кваліфікацію Ліги чемпіонів і здобути перемогу в турнірі, важливо бути дуже сильним виконавцем у фізичному плані та досить актуальним у своїй майстерності. Якщо у нас випадає з гри дві людини, то ми називаємо це проблемою, а якщо половина команди, то як можна виграти гру в Лізі чемпіонів?

- Чи є у «біло-синіх» сили поборотися за перемогу в Лізі Європи?

- Якщо чесно, я чекав, коли вже буде це питання (сміється). Я вже з десяток разів чув, що головним завданням «Динамо» тепер називають виграш Ліги Європи. І московський «Спартак», і лондонський «Челсі», і харківський «Металіст», і дніпропетровський «Дніпро» ставлять перед собою ту ж мету. Так, про це потрібно говорити вголос, але не варто забувати, що турнір виграє лише одна команда. Дай Бог, щоб у «Динамо» все вийшло, адже це рідне. Що швидше вдасться створити колектив і вийти на новий рівень, то краще, адже ми хочемо приходити на стадіон і отримувати задоволення від гри. Я побажаю і футболістам, і тренерському штабу добре відпочити, а потім з новими силами взятися за цю нелегку справу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер