Легенди «Динамо» поповнили експонатами музей НСК

Легенди «Динамо» поповнили експонатами музей НСК

Разом здобуваючи славетні перемоги «Динамо» як у СРСР, так і на європейській арені, легендарні футболісти «Динамо» 60-70-х рр. Володимир Мунтян, Андрій Біба, Віталій Хмельницький, Володимир Трошкін та Віктор Матвієнко передали до музею особисті пам'ятні речі славетних часів.

Одними з найцінніших раритетів стали медалі, які подарував Віктор Матвієнко: іменна медаль за перемогу в чемпіонаті СРСР у 1971 році, пам'ятний значок фіналіста Кубка СРСР 1973 року, а також значки члена збірної команди та учасника Олімпіади-1976, яка проходила в канадському Монреалі. Віталій Хмельницький передав велике фото зі свого прощального матчу, а Володимир Мунтян – у футболці збірної СРСР. Також до музею перейшли пам'ятні значки за участь у великих турнірах, таких як чемпіонат світу, Європи тощо. Кожне фото було особисто підписане ветеранами «Динамо».

Володимир Мунтян, гравець київського «Динамо» 60-70-х рр.:

- Я сьогодні дуже щасливий бути тут, у колі друзів та шанувальників футболу. Було б дуже цікаво організувати на НСК «Олімпійський» матч золотого складу «Динамо». Повернемося всі разом до шістдесятих! Унікальні експонати представляють велику цінність для музею. Запрошуємо всіх шанувальників спорту до музею історії НСК побачити раритети 60-х та 70-х футбольних років та доторкнутися до історії легендарного стадіону.

Наостанок футбольні ветерани залишили свої автографи на футбольному м'ячі, який, за словами генерального директора Державного концерну «Укрспортарена» Сергія Сімака, відтепер стане гордістю музею.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Перегняка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер