ЛЧ. 3-й кв. раунд. «Янг Бойз» - «Динамо» - 2:0 (+ВІДЕО)

ЛЧ. 3-й кв. раунд. «Янг Бойз» - «Динамо» - 2:0 (+ВІДЕО)

Це мало певний влив на тактику, яку обрали на матч-відповідь наставники обох команд. Хоча стартовий склад «біло-синіх» порівняно з грою тижневої давнини залишився незмінним. Щодо наших суперників, цього разу вони не стали експериментувати та зіграли за своєю звичною тактичною схемою 4-4-2. У стартовому складі швейцарців відбулося лише дві зміни. Перша, вимушена – через травму, отриману на вихідних у грі з «Грассхоппером», не взяв участі в матчі основний голкіпер «Янг Бойз» Давид фон Бальмус. Замість нього місце у воротах посів досвідчений Марко Вольфлі. Інша стосувалася лінії атаки, де компанію Гійому Оаро склав Роджер Ассале, який став для «Янг Бойз» героєм першого матчу, вийшовши на заміну та віддавши гольовий пас.

Саме він зіграв одну з ключових ролей і в цій грі. На 11-й хвилині він заробив пенальті, який дуже швидко підняв до максимуму інтригу в двоматчевому протистоянні. Польський арбітр Павел Гіль призначив дуже суперечливий 11-метровий: Ассале у чужому штрафному майданчику вискочив з-за спини Морозюка та опинився першим на м’ячі. Захисник «Динамо» не бачив його та зачепив суперника ногою, після чого той упав на газон. Пенальті реалізував Оаро, пробивши низом. 

До цього епізоду у стартові 10 хвилин динамівці діяли сміливо, не відсиджуючись в обороні, та грали вперед, де за м’яч непогано чіплявся Мбокані. Перша та єдина до перерви спроба удару від динамівців відбулася на дев’ятій хвилині, але Гармаш головою пробив надто слабко.

Після голу картина гри змінилася – швейцарці заграли сміливо та розкуто, а динамівці почали притискатися до своїх воріт. «Жовто-чорні» діяли набагато більш агресивно порівняно з першим матчем на «Олімпійському», команда Адольфа Хюттера не була схожою сама на себе тижневої давнини. При цьому господарі поля часто діяли доволі нахабно, на що жодним чином не реагував польський арбітр, нагородивши попередженням у першому таймі лише одного гравця «Янг Бойз» - Мбабу.

Швейцарці ще до перерви мали кілька нагод, аби вийти вперед у загальному протистоянні. У середині тайму Ассале бив головою практично з лінії воротарського майданчика. А на останніх хвилинах «гаряче» біля воріт «біло-синіх» було після розіграшу кутового – перший удар прийняв на себе Морозюк, а Оаро метрів із 11-ти спрямував м’яча над поперечиною.

Господарі поля набагато вправніше за гостей ловили всі підбирання, відскоки м’яча від звичного для себе штучного газону, тому кожен навіс містив у собі загрозу, краще контролювали м’яч, що в повній мірі позначилося на полі й у другому таймі. Вже на самому його початку дуже ефектний удар через себе вдався Раве. М’яч летів під поперечину, але динамівців урятував Коваль. За хвилину вже Беніто ударом зльоту замикав навіс із кутового – м’яч просвистів над поперечиною. Хвилин за десять Фасснахт після чергового кутового небезпечно пробив у площину – і знову Коваль урятував.

Гравці «Янг Бойз» мали повну й дуже відчутну перевагу за статистикою – за кількістю ударів, кутових, відсотком володіння м’ячем… Лише в середині другого тайму перший та єдиний реальний момент, зате стовідсотковий, мали динамівці – Ярмоленко вийшов віч-на-віч із Вольфлі, але не переграв його.

Та вже за хвилину – черговий момент у «Янг Бойз» та черговий сейв Коваля після небезпечного удару Оаро. На 78-й хвилині у штрафному майданчику «Динамо» виникла справжня пожежа, коли вболівальникам знову довелося хапатися за голову або за серце. Спочатку Коваль відбив удар з дуже близької відстані, а на повторний удар у порожні ворота зреагував уже Віда.

На 89-й хвилині після удару Сулеймані динамівський воротар став героєм чергового епізоду, перевівши м’яча у стійку.  А за хвилину не врятував і він… На жаль, цей епізод став для «Динамо» роковим. Після навісу з кутового Лотомба виграв повітря та пробив у площину низом. Коваль зреагував, але не втримав м’яча в руках, і той закотився у ворота…

2:0 – це саме той мінімальний рахунок, який влаштовував «Янг Бойз». Швейцарці втримали його в компенсовані хвилини. За голами, забитими в гостях, далі крокують швейцарці, а динамівцям доведеться продовжувати єврокампанію в менш престижному турнірі – Лізі Європи…

Ліга чемпіонів УЄФА. 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь

«Янг Бойз» (Берн, Швейцарія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 2:0 (1:0) (перший матч – 1:3)

02.08.2017. Берн. «Стад де Суісс»

«Янг Бойз»: Вольфлі – Мбабу, Нуху, фон Берген, Беніто – Фасснахт (Сулеймані, 73), Соу (Лотомба, 85), Саного, Раве – Ассале (Нсаме, 73), Оаро.

«Динамо»: Коваль – Морозюк, Хачеріді, Віда, Кадар – Шепелєв (Корзун, 69), Сидорчук – Ярмоленко, Гонсалес (Кравець, 90), Гармаш (Буяльський, 84) – Мбокані.

Голи: Оаро (13, з пенальті), Лотомба (90)

Попередження: Мбабу (8), Оаро (57) – Сидорчук (28), Шепелєв (55), Віда (60), Кадар (73), Коваль (78), Гонсалес (75), Хачеріді (90+4)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер