ЛЧ, 3-й кв. раунд. «Рейнджерс» – «Динамо» – 0:2. Звіт про матч

ЛЧ, 3-й кв. раунд. «Рейнджерс» – «Динамо» – 0:2. Звіт про матч

У вівторок, 13 серпня, київське «Динамо» провело матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. «Біло-сині» у виїзному поєдинку на стадіоні «Хемпден Парк» у Глазго зустрілися із шотландським «Рейнджерс».

Нагадаємо, у першому матчі із цим суперником підопічні Олександра Шовковського зіграли унічию 1:1. Звітний поєдинок завершився перемогою «біло-синіх» з рахунком 2:0, а «Рейнджерс» у другому таймі грав у меншості.

Як і у першому поєдинку, на початку зустрічі активніше діяли шотландці. Але ближче до 10 хвилини динамівцям вдалася хороша контратака, у результаті якої Кабаєв зліва зробив простріл до штрафного майданчика, але ані Ярмоленко, ані Ванат не встигли його замкнути. Надалі гра переважно проходила у середині поля, але час від часу господарі створювали неприємності нашій команді. Зокрема у двох моментах на ударній позиції опинявся Жефте, але не влучив у ворота. Також удару головою завдавав Дессерс, та Бущан надійно забрав м’яч. Загалом, до атак «Рейнджерс» часто підключалися захисники, команда використовувала переведення м’яча з одного флангу на інший та закидання м’яча вперед.

Тим часом Кабаєв знову зробив хороший навіс до штрафного майданчика, але Ярмоленко не дістався м’яча. Незабаром Дессерс хорошою передачею вивів на ударну позицію Маккосланда, і вже Бущану довелося вступати у гру та рятувати свою команду після удару у дальній кут.

У другій половині тайму у матчі було багато жорстких сутичок, часом арбітр був змушений зупиняти гру, а на деякі з них, навпаки, не реагував. Щодо самої гри, обидві команди діяли обережно та просто, розуміючи, що ціна помилки занадто велика, тож глядачі побачили не надто видовищний футбол.

На початку другого тайму шотландці ускладнили собі завдання досягти позитивного результату, залишившись у меншості – другу жовту картку отримав Жефте. Скоро після цього до воріт господарів, уникнувши офсайда, проривався Караваєв, але не зміг влучити у дальній кут.

З плином часу небезпечні моменти біля воріт суперника стали виникати частіше і частіше. Але і «Рейнджерс» не відсиджувався в обороні, попри те, що у їхньому складі не вистачало одного гравця. Часом у штрафному майданчику киян було достатньо гаряче, зокрема, коли впродовж однієї атаки м’яч двічі заблокував Попов.

Нарешті, наприкінці поєдинку українці видали потужний період, коли протягом двох хвилин змогли відзначитися двічі. Спочатку Караваєв віддав м’яч Піхальонку, той змістився трохи ближче до центру та приблизно з лінії штрафного майданчика спрямував його ціль – 0:1. А одразу після цього Волошин обігрався із Шапаренком, увірвався до штрафного майданчика та чудовим ударом з близької відстані подвоїв перевагу своєї команди – 0:2.

А завершився поєдинок ударом Ваната у площину воріт, але Батленд зіграв надійно.

Тож у підсумку – перемога «Динамо» 2:0 (3:1 за сумою двох матчів). Зазначимо, що у наступному кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів – стадії плей-оф – кияни зустрінуться з австрійським «Зальцбургом». Перший матч буде домашнім для нашої команди й відбудеться 21 серпня, у польському Любліні, початок о 22.00 за київським часом.

Ліга чемпіонів 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь

«Рейнджерс» (Шотландія) – «Динамо» (Київ) – 0:2 (0:0)

13.08.2024. Глазго, стадіон «Хемпден Парк»

«Рейнджерс»: 1. Батленд, 2. Таверньє (к), 4. Проппер, 3. Йїлмаз (26. Девіс, 77), 5. Суттар, 8. Баррон, 10. Діоманде (21.Стерлінг, 67), 22. Жефте,  45. Маккосланд (18. Черни, 46), 11. Лоуренс (17. Матондо, 84), 9. Дессерс.

«Динамо»: 1. Бущан, 20. Караваєв (40. Біловар, 90), 4. Попов, 32. Михавко, 44. Дубінчак, 6. Бражко, 10. Шапаренко (17. Лонвейк, 90), 29. Буяльський (к) (76. Піхальонок, 75), 22. Кабаєв (45. Брагару, 75), 7. Ярмоленко (9. Волошин, 68), 11. Ванат.

Голи: Піхальонок (82), Волошин (84)

Попередження: Жефте (31), Діоманде (45).

Вилучений: Жефте (50, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер