Кубок Віталія Дараселія. Плей-оф за 5-8 місця. «Вітесс» – «Динамо» – 2:4 (+ВІДЕО)

Кубок Віталія Дараселія. Плей-оф за 5-8 місця. «Вітесс» – «Динамо» – 2:4 (+ВІДЕО)

Посівши у своїй групі третє місце, «біло-сині» вимушені тепер змагатися у втішному плей-оф за 5-8 місця й зустрілися з останньою командою групи «А», якою став нідерландський «Вітесс».

Перед матчем стався казус – «Вітесс» в останній момент вирішив грати у білій формі, тому динамівці в екстреному порядку вимушені були змінювати екіпірування на синє, через що затягнулася розминка й відповідно початок самої гри.

Напевно, цей інцидент розізлив «біло-синіх», і вже на 2-й хвилині зустрічі вони вийшли вперед. До взяття воріт призвела проста подача зі штрафного, але воротар не втримав м’яча в руках, і Здирко з кількох метрів переправив сферу в порожні ворота. Трохи згодом протягом однієї атаки нідерландців двічі рятувала стійка – спочатку після удару Трикоза з центру штрафного майданчика, а потім і після добивання Скрипника та сейву воротаря.

Впевнений старт зіграв із динамівцями злий жарт, які зарано заспокоїлися й повірили у власну перевагу над суперником. Спочатку нашу команду врятувала поперечина, але тривожний дзвіночок не було почуто, й за кілька хвилин суперник зрівняв рахунок – пройшла атака правим флангом, і Муйт у дотик із лінії воротарського майданчика замкнув простріл партнера.

Трохи згодом у «Вітесса» була хороша нагода для того, аби вийти вперед, але у епізоді блискуче зіграв Ігнатенко, спочатку зреагувавши на удар із близької відстані після прострілу з правого флангу, а потім і парирувавши добивання.

Загалом, перший тайм став парадом невикористаних моментів. До завершення першого тайму підопічні Олексія Дроценка та Євгена Ястребінського мали мінімум три нагоди, аби виходити вперед: Здирко, вийшовши віч-на-віч із воротарем та обігравши його, пробив повз ворота, Відошевич змарнував вихід трьох динамівців на одного захисника, а потім ще й Демиденко не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем.

У перерві тренерський штаб «біло-синіх» зробив відразу чотири заміни, що доволі швидко дало результат. Попов, який серед інших з’явився на полі з лави запасних, втік до воріт майже з центру поля й реалізував вихід віч-на-віч із воротарем, пробивши йому поміж ніг. Ще за десять хвилин Кирило оформив дубль – вдало відкрившись у штрафному майданчику, він отримав своєчасну передачу від партнера та виграв дуель у воротаря.

За кілька хвилин нідерландці скоротили відставання до мінімуму – після навісу з кутового та скидки партнера Шюрюл переправив м’яча до сітки з лінії воротарського майданчика. Але мінімальний рахунок тримався недовго – Здирко обігрався з партнером, пробив із меж штрафного майданчика, але після рикошету від ноги захисника м’яч змінив напрямок та влетів у кут воріт «Вітесса».

До завершення матчу динамівці були близькими до п’ятого забитого м’яча – зокрема, після прострілу Попова не влучив із близької відстані в порожній кут Відошевич, а за кілька хвилин до фінального свистка Попов із Волошиним вибігли вдвох на одного захисника, але Кирило пробив у воротаря.

Тож, у неділю, 29 квітня, динамівці поборються за п’яте місце з італійським «Дженоа», який у своєму матчі переграв збірну Грузії (U-15) – 2:0.

Кубок Віталія Дараселія. Плей-оф за 5-8 місця

«Вітесс» (Нідерланди) – «Динамо – 2:4 (1:1).

«Вітесс» (стартовий склад): 12.Гаделлаа, 16.Еустатія, 14.Муйт, 8.ван Стрієн, 11.ван Беєм, 10.Смітс, 6.Штеффен, 15.ван Рейн, 2.Сандерс, 4.Свінкельс, 17. Сесай.

«Динамо»: 35.Ігнатенко, 4.Боль, 11.Демиденко (17.Волошин, 36), 15.Опанасенко, 14.Оруджев (20.Мазур, 61), 5.Скрипник (7.Попов, 36), 2.Хацкевич (18.Березанський, 36), 10.Трикоз (23.Міщенко, 36), 13.Кирилюк, 25.Відошевич (3.Мельник, 65), 22.Здирко.

Голи: Муйт (17), Шюрюл (50) – Здирко (2), Попов (38, 48), Свінкельс (51, автогол).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото – www.fcdinamo.ge

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер