Кубок України. 1/4 фіналу. «Зоря» – «Динамо». Прев'ю (+ ВІДЕО)

Кубок України. 1/4 фіналу. «Зоря» – «Динамо». Прев'ю (+ ВІДЕО)

Поєдинок відбудеться d Запоріжжі на стадіоні «Славутич-Арена», початок о 17:00.

«Динамо»: третій турнір за тиждень

У нинішньому році «Динамо» вступає в боротьбу в третьому для себе турнірі. Виступи в Кубку України є особливими для команди Сергія Реброва. Динамівці є чинними володарями трофею, який став першим у самостійній кар'єрі Сергія Станіславовича, і він не проти здійняти його над головою також наприкінці травня нинішнього року. Пара чвертьфіналістів «Динамо» – «Зоря» вважається однією з найцікавіших. Команди посідають у чемпіонаті перше та четверте місця відповідно, показуючи змістовну та результативну гру.

Напередодні зустрічі склад «Динамо» залишили кілька футболістів, які з різних причин останнім часом не потрапляли до стартового складу. Воротар Максим Коваль та півзахисник Лумкан Аруна до кінця сезону на правах оренди виступатимуть за ужгородську «Говерлу», а захисник Євген Селін за харківський «Металіст». Відсутність цих гравців навряд чи якось вплине на заявку «Динамо» в Запоріжжі. Вибір гравців у Сергія Реброва предостатній, у тому числі й для проведення ротації. Зараз команда вступила в графік ігор двічі на тиждень й, цілком можливо, на «Славутич-Арені» ми побачимо малозадіяних у перших трьох іграх року футболістів. Залишається під питанням участь травмованих Сергія Сидорчука та Мігеля, їхнє одужання виходить на фінішну пряму.

«Зоря»: показати футбол, який сподобається вболівальникам

Луганська «Зоря» стала в нинішньому сезоні однією з команд, яка постійно дивує вболівальників. Залишившись без свого рідного стадіону та переїхавши виступати до Запоріжжя, «Зоря» симпатично виглядала в матчах Ліги Європи, хоча й не вийшла до групового раунду турніру, а в чемпіонаті України й узагалі посідає четверте місце. Продовжує команда виступати й у Кубку України...

Не інакше, як блискучим, можна назвати стартовий матч «Зорі» в нинішньому році. В останній день зими практично без шансів було переможено майстеровитий «Олімпік» – 5:1. Голи у луганчан на рахунку Малишева, Малиновського, Каменюки та Пилявського, ще один м'яч суперник провів у свої ворота. Зі змісту гри видно про плідну роботу на підготовчих зборах і, що, напевно, найголовніше, можливістю керівництва клубу в такий непростий час утримати основних гравців. А на фініші дозаявочного періоду навіть вдалося підсилитися. Через травму воротаря Микити Шевченка до команди на правах оренди було запрошено добре відомого динамівським уболівальникам Рустама Худжамова. Навпаки, залишили команду захисник Михайло Писко та півзахисник Принс Сегбефія.

Наставник «Зорі» Юрій Вернидуб поділився своїм баченням про гру з «Динам»: «На нас чекає важка гра проти київського« Динамо», яке зараз є лідером чемпіонату. Той футбол, який на даний момент показують кияни, доволі високого рівня. Це вони підтверджують іграми як у Лізі Європи, так і в чемпіонаті. Хлопці розуміють, що попереду важкий матч. Поговоримо з ними, покажемо ігри киян, їхні сильні та слабкі якості. На даному етапі ми перебуваємо в кращій ситуації, ніж київське «Динамо». Вони ще продовжують виступи в Лізі Європи. Дві гри з «Генгамом» пішли їм у плюс, адже вони раніше почали грати в офіційних турнірах цього року та провели більше ігор. Наголошу ще раз, що гра буде дуже складною, але цікавою. Сподіваюся, ми покажемо той футбол, який сподобається вболівальникам».

Статистика матчів між суперниками



У нинішньому сезоні «Зоря» стала однією з трьох команд, якій вдалося в чемпіонаті України відібрати очки у «Динамо». 13 вересня також на запорізькій «Славутич-Арені» команди зіграли внічию 2:2.

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) – 2:2 (1:1)

«Зоря»: Шевченко, Ярмаш, Вернидуб, Білий, Каменюка (к), Грицай (Чайковський, 68), Малишев, Малиновський (Любенович, 75), Караваєв, Хомченовський (Писко, 63), Будківський.

«Динамо»: Шовковський (к), Сильва, Віда, Драгович, Макаренко, Сидорчук (Безус, 71), Рибалка (Мігель, 80), Беланда, Ленс, Ярмоленко, Теодорчик (Кравець, 81).

Голи: Хомченовський (24), Любенович (90+3) – Теодорчик (59, пас Ленс), Кравець (88, пас Ленс).

Що стосується розіграшів Кубка України, за більш ніж двадцятирічну історію проведення турніру суперники зустрічалися лише одного разу. У 2008 році на стадії 1/8 фіналу «Динамо» перемогло «Зорю» 2:0, забитими м'ячами відзначилися Ярмоленко та Саблич. До цього ще тричі команди грали в рамках Кубка СРСР. Тут дві перемоги «Динамо» проти однієї у «Зорі», за різниці м'ячів 6:1.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер