Кубок України. «Динамо» – «Зоря»: експертна думка

Кубок України. «Динамо» – «Зоря»: експертна думка

- Віталію Григоровичу, на вашу думку, чи може перемога в першій грі на виїзді негативним чином позначитися на настрої «Динамо» перед матчем-відповіддю, розслабити гравців?

- Сподіваюся, гравці «Динамо» й до повторної гри поставляться з належним старанням та завзяттям, тому що цей рахунок – хиткий. У футболі можливо все, тим паче це кубковий матч, і «Динамо» має лише один м’яч переваги. Гадаю, хлопці це розуміють та виходитимуть на гру з метою не просто не програти та втримати результат першої гри, а й обов’язково перемогти, порадувати своїх уболівальників.

- Як ви оціните гру нашого суперника, луганської «Зорі»?

- Я дивився недільний матч луганчан проти «Волині», в якому, до речі, голом відзначився наш вихованець, Пилип Будківський. Найсильнішою рисою цієї команди я би назвав колективну гру, дуже хорошу взаємодію гравців. Сила «Зорі» в командній грі. У цій команді зібрані гравці приблизно одного рівня, які були об’єднані у дружній колектив.

Але я думаю, що «Динамо» за своїм класом на кілька голів вище за «Зорю». Одна справа – коли такі команди, як «Зоря» та «Волинь», грають між собою, а інша – коли виходять на поле проти «Динамо». Звичайно, бажання гравцям «Зорі» позичати не доведеться, адже якщо вони здобудуть перемогу, пам’ятатимуть її довгі роки.  Але й гравці «Динамо» дуже добре налаштовані, адже команда зараз на шляху до своєї мети зробити золотий дубль, виграти чемпіонат та Кубок.

- Як ви оціните стан динамівців після повернення зі збірних? Як ви вважаєте, у грі з «Чорноморцем» втома після збірних не надто позначилася?

- На мою думку, збірниками, зокрема нашими, не було віддано стільки сил у матчах за національну команду, аби вони виглядали втомленими й у іграх за свої клуби. Наша збірна не грала «через не можу» ані проти Іспанії, ані, тим паче, проти Латвії. Тобто сил на виступи за клуби у гравців збірної України залишилося вдосталь.

- За кілька днів команди зустрінуться на тому ж стадіоні у грі Прем’єр-ліги. Наскільки важко двічі поспіль виходити проти тієї самої команди й кожного разу мати завдання перемогти?

- Це дуже нелегко. Але зараз сезон уже виходить на фінішну пряму, й гравцям не потрібно в черговий раз повторювати, що зараз у жодному разі неможна втрачати очки. Будь-яка втрата може коштувати команді чемпіонського титулу. Впевнений, що футболісти «Динамо» налаштовані перемагати в кожній грі.

- Можливо, в цій ситуації Сергій Ребров удасться до ротації, адже зараз у складі «Динамо» є молоді гравці, які, виходячи на поле, мало в чому поступаються основним виконавцям?

- Хочу сказати, що головний тренер «Динамо» робить велику справу тим, що дає можливість у цьому сезоні проявляти себе молодим гравцям. Можливо, серед них незабаром виявляться майбутні лідери київського «Динамо». І за це йому честь та хвала!

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер