Кубок України. 1/4 финалу. «Металіст» - «Динамо». Прев’ю (+ відео)

Кубок України. 1/4 финалу. «Металіст» - «Динамо». Прев’ю (+ відео)

«Динамо»: з упевненістю у власних силах

Після двох перемог у двох стартових весняних матчах поточного сезону в УПЛ динамівці перебувають у гарному настрої.

За планом підготовки до кубкової гри проти «Металіста» тренерський штаб уже з неділі вирішив проводити планові тренування.

За індивідуальною програмою працює ветеран і капітан команди Олександр Шовковський. Травмовані і не візьмуть участь у майбутній зустрічі центральний захисник Євген Хачеріді та півзахисник Владислав Калитвинцев. Продовжує набирати бойові кондиції, виступаючи за динамівських резервістів, Євген Селін.

Здобуті перемоги в чемпіонаті додали футболістам неабияку частку оптимізму, адже команда реально включилася в боротьбу за чемпіонський титул.

Рішуче налаштовані підопічні Олега Блохіна поборотися і за Кубок України, який динамівці в останній раз завойовували у вже далекому 2007-му році.

Примітно, що Андрій Ярмоленко впевнений, що не забивши запорізькому «Металургу» він залишив свій гольовий заряд на майбутні для нього і команди найважливіші матчі: «Якщо чесно, я не дуже засмутився, навпаки, задоволений, що команда виграла. А свої м'ячі, сподіваюся, залишив на ігри з «Металістом» і «Дніпром».

У вівторок динамівці в першій половині дня проведуть тренування на клубній базі в Конча-Заспі, а ввечері вирушать до Харкова. Впевнені - лише за перемогою!

«Металіст»: втрати, втрати, втрати...

Минуле міжсезоння негативно позначилося на самобутньому харківському клубі, причому як в керівних кадрах, так і в футбольних виконавцях. Оголошений в міжнародний розшук президент і власник клубу Сергій Курченко. Не пропрацювавши і пари місяців, звільнився з посади спортивного директора «Металіста» відомий данський фахівець Франк Арнесен. На днях, так і не вийшовши з відпустки, розлучився з клубом, в якому він працював на різних посадах з 2007 року перший віце-президент Сергій Волик.

Футбольна складова харків'ян також зазнала серйозних і можна сказати непоправних втрат. Добровільно подав у відставку головний тренер команди Мирон Маркевич, повідомивши при цьому, що ніхто в клубі не отримував грошей три місяці. Тимчасовий порятунок в цьому питанні прийшов лише з продажем кращого бомбардира Марко Девіча в казанський «Рубін». Ще до всіх цих подій в оренду в мадридський «Атлетіко» відправився харизматичний лідер і капітан команди Хосе Соса. Остаточно покинув Харків бразилець Жажа Коельо, а ціла група аргентинських та бразильських футболістів перебувають у роздумах…

Слід сказати, що крок Маркевича був справжнім жестом відчаю. «Так далі тривати не може. Я робив усе що міг. Фінанси - це вже не моє питання. На жаль, у мене немає таких грошей, щоб утримувати команду. Своєю відставкою я хочу показати, що таку команду, як «Металіст» не можна втрачати. Сподіваюся, це буде серйозним сигналом».

Помічник Маркевича Ігор Рахаєв (на фото) не втрачає оптимізму, але в той же час розуміє, як важко буде йому і футболістам під його керівництвом у другій частині сезону. Після від’їзду ще у вересні в італійську «Болонью» аргентинця Джонатана Крістальдо а потім і вже згадуваного Девіча в його розпорядженні залишився лише один нападник Гуменюк, який безальтернативно і займе місце єдиного форварда в майбутньому матчі з «Динамо». Є у Рахаева на крайній випадок і запасний варіант: «Будемо грати з відтягнутими. Як ми це робили пару ігор. Ми так само пробували грати на зборах».

Цікаво, що взимку лави «Металіста» поповнили відразу два київських динамівця. Але якщо Андрій Богданов підписав повноцінний довгостроковий контракт, то Айїла Юссуф перебуває в статусі орендованого. Цікаво, що нігерійський ветеран саме у складі київського «Динамо» відсвяткував перемогу у Харкові над господарями майже п'ять років тому ... Як буде на цей раз, покаже тільки гра.

Статистика протистоянь

Київське «Динамо» та харківський «Металіст» провели в рамках Кубка України між собою 10 поєдинків. У них беззаперечну перевагу мають «біло-сині», здобувши перемоги у восьми зустрічах. Двічі матчі завершувалися внічию. Найбільша перемога була здобута динамівцями в Києві 26 листопада 2001 року, коли гості з Харкова були розгромлені з рахунком 5:1.

Остання зустріч суперників

12.09.2009. 1/8 фіналу

«Металіст» - «Динамо» - 0:1 (0:1)

«Металіст»: Горяїнов, Папа Гуйє, Едмар, Валяєв, Слюсар, Коельо, Обрадович, Березовчук, Шелаєв (А.Єременко, 72), Майдана (Бордіян, 82), Девіч (Олійник, 46).

«Динамо»: Шовковський, Бетао, Гіоане (Гармаш, 82), Шевченко (Мілевський, 69), Кравченко (Р.Єременко, 69), Маграо, Юссуф, Мандзюк, Хачеріді, Алмейда, Зозуля.

Гол: Зозуля (17).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер