Кубок України. 1/16 фіналу. «Гірник-Спорт» –«Динамо». Прев'ю (+ ВІДЕО)

Кубок України. 1/16 фіналу. «Гірник-Спорт» –«Динамо». Прев'ю (+ ВІДЕО)

«Динамо»

Клуби Прем'єр-ліги вступають у боротьбу за Кубок України зі стадії 1/16 фіналу, яка складається з одного матчу. Починаючи з 1/8 фіналу, й аж до півфіналу, протистояння команд включатиме два поєдинки.

Динамівці в гарному настрої підійшли до старту в Кубку України, перемігши у п'яти стартових турах чемпіонату й на даний момент упевнено очолюючи турнірну таблицю. Як і в попередньому сезоні, команда Сергія Реброва показує відмінну статистику, забиваючи в середньому більше двох м'ячів за гру, а пропускаючи 0,4.

Кияни є володарями Кубка України двох останніх розіграшів, не без підстав розраховуючи у цьому сезоні втретє здійняти трофей над головою. Цікаво, що в історії національного Кубка «Динамо» двічі видавало серії з трьох перемог поспіль – 1998-2000 та 2005-2007 роках. У цьому сезоні є шанс повторити досягнення, а тренеру Сергію Реброву зрівнятися з Валерієм Лобановським та Віктором Прокопенком у послужному списку яких по три перемоги. До слова, одноосібний лідер за цим показником Мирча Луческу, в колекції якого п'ять трофеїв.

«Динамо», починаючи з понеділка, розпочало підготовку до матчу в Комсомольську. У команді всі здорові, окрім Мігеля (захворів) та Лукаша Теодорчика, який продовжує проходити реабілітацію в Польщі. Також через дискваліфікацію матч пропустить півзахисник Сергій Рибалка.

«Гірник-Спорт»

У сезоні 2014/15 «Гірник-Спорт» став головним відкриттям першої ліги. Лише перейшовши з другого дивізіону, клуб хвацько стартував, увесь час тримаючись у верхній частині таблиці, в підсумку фінішувавши на третьому місці. Фахівці пов'язують успіх команди з плідною роботою тренера Ігоря Жабченка.

У нинішньому сезоні втримати високу планку команді з Полтавської області буде непросто. Суперники зовсім по-іншому підходять до матчів, налаштовуючись як на лідера. До честі «гірників», у міжсезоння команда якісно попрацювала на трансферному ринку, зумівши втримати практично всіх провідних гравців та точечно зміцнившись. Пішли захисник Чеботаєв, півзахисники Вечурко та Лозовий. Поповнили команду захисник Ломко, півзахисники Тимофеєнко та Воронченко. На старті сезону «Гірник-Спорт» виглядає збалансовано, а якщо додасть молодь, команда стане ще сильнішою.

Із лідерів можна відзначити воротаря Антона Ситникова, захисника Андрія Неліна, півзахисника Сергія Герасимця, нападника Ігоря Кирієнка.

Нинішній сезон для комсомольчан почався помітно складніше, ніж попередній. У всіх трьох стартових турах команда Жабченка зіграла внічию: «Нива» (0:0), «Зірка» (1:1), «Іллічівець» (0:0). Ще одна гра, 4-го туру проти «Гірника», яка мала відбутися 15-го серпня, перенесена на невизначений термін через сильну зливу.

Обличчям до обличчя

Варто відзначити, у складі «Гірника-Спорт» виступають футболісти, які пройшли через динамівську систему. Це вихованці «біло-синіх» воротар Антон Ситников та півзахисник Сергій Герасимець. Навпаки, зараз у молодіжній команді «Динамо», періодично залучаючись до першої, виступає півзахисник Олександр Андрієвський, який у минулому сезоні виступав за клуб із Комсомольська.

За всю історію існування двох клубів «Динамо» та «Гірник-Спорт» між собою не зустрічалися. Зате вже як рік у першій лізі комсомольчани виступають проти «Динамо-2». У минулому сезоні команди двічі зіграли один проти одного: у Києві «Гірник-Спорт» переміг 4:1, а в Комсомольську була зафіксована нічия 1:1.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер