Кубок Лобановського вибороли вихованці Маестро

Кубок Лобановського вибороли вихованці Маестро

Фінал турніру Лобановського гідний пам’яті Маестро. Дві гранди вітчизняного футболу, за які в різні роки виступав Валерій Лобановський, під проливним дощем на головній арені країни віддали всі сили щоб красень-кубок привезти до свого міста. Дев’яносто хвилин не визначили переможця і лише на шостій хвилині додаткового тайму найкращий форвард “Динамо” Максим Шацьких невідпорним ударом капітулював футбольний Донецьк. “Динамо” – переможець першого Міжнародного турніру пам’яті Валерія Лобановського!

А хіба могло статися інакше? Після матчу головний тренер киян Олексій Михайличенко зазначив, що “хлопців не було потрібно настроювати на гру. Досить було нагадати, що ви граєте на турнірі пам’яті Лобановсього. Все інше вони зрозуміли самі”. Довести свої наміри “біло-блакитні” вирішили вже на перших хвилинах. Оновлений, порівняно з попередньою грою з ЦСКА, склад “Шахтаря”, був змушений капітулювали вже на шостій хвилині. Навіс Пеєва злету красивим ударом замкнув Лєко. Сорокатисячна фан-хвиля “Олімпійського” “втонула” в гучних оплесках на адресу хорвата, без якого півоборону динамівців вже важко уявити.

Через кілька хвилин кияни могли подвоїти рахунок, але змарнували низку вигідних моментів. Проте з найкращого боку проявили себе гірники. За найменшої нагоди вони йшли в атаку, переважно турбуючи Шовковського ударами здалеку. На 22-й хвилині донеччани зрівняли рахунок. При подачі кутового Олександр невпевнено пішов на перехоплення, вибивши м’яч прямо в Брандао, від якого той відскочив у ворота.

Пропущений гол аж ніяк не засмутив динамівців. Вони продовжували атакувати, постійно загрожували воротам Ковалевського. Не використавши низку чудових моментів упродовж першого та на початку другого таймів, підопічні Олексія Михайличенко отримали гол у свої ворота. В одній з контратак шахтарів Брандао відпасував на юного Ярошенко, який з 17-ти метрів точно пробив у лівий від Шовковського кут.

Відчувши близькість поразки динамівці всією командою пішли атакувати. Поперечина рятує Ковалевського після удару Пеєва, в штангу влучає Ринкон… По кілька хвилин кияни не випускали опонентів зі своєї половини поля, які з останніх сил почали грати “на відбій”. Гол назрівав, а його автором стала “козирна карта” арсеналу Михайличенко бразилець Діого Ринкон – 2:2. Нічийний рахунок в основний час і за регламентом словацький арбітр Любош Міхел призначає два додаткових тайми по п’ятнадцять хвилин за правилами “золотого голу”.

Саме їм скористався бомбардир Максим Шацьких. Віртуоз Ринкон головою підправив м’яч на хід Максиму, який вийшовши на побачення з голкіпером невідпорно пробив під поперечину…

За кілька хвилин щасливий капітан “Динамо” Валентин Белькевич здійняв над головою кубок переможців турніру. Київ ще довго святкував перемогу своїх улюбленців, які довели, що за бажання та максимальної концентрації сил можуть перемогти в турнірах найвищого рівня.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер