КУ. «Десна» - «Динамо» - 0:2. Упевнений крок у півфінал (+ФОТО)

КУ. «Десна» - «Динамо» - 0:2. Упевнений крок у півфінал (+ФОТО)

Останні півмісяця в Чернігові готувалися до головної події року - візиту іменитих динамівців Києва. Цікаво, що, незважаючи на близьке розташування обох клубів, це їхня перша офіційна зустріч в історії. Привітні господарі відповідально поставилися до підготовки до зустрічі, привели в прийнятний стан газон і трибуни. Єдине, до чого виявилися неготовими, - примхи погоди. Снігопад у день матчу вкрив поле білим килимом, прибрати який у такі стислі терміни без підігріву виявилося справою неможливою. Розчистити вдалося лише штрафний майданчик і лінії розмітки. А ось чернігівські вболівальники цього вечора заслуговували окремого респекту, адже, незважаючи на мінусову температуру, весь матч перебували з рідною командою. Чимало фанів приїхало і з Києва, забезпечивши належну шумову підтримку.



Олександр Хацкевич випустив на гру майже оптимальний склад, сформувавши лінію захисту і нападу з легіонерів, а у ворота і півзахист відрядивши українців. Утім, усе це не більше ніж умовність, виділимо появу у другому матчі поспіль у стартовому складі Миколи Шапаренка. Відзначимо і просто-таки засилля вихованців динамівської ДЮФШ та молодіжної команди у «Десни»: Костянтин Махновський, Антон Братков, Олександр Чорноморець, Темур Парцванія, Денис Олійник. А очолює чернігівчан Олександр Рябоконь, який також закінчив школу «Динамо».



Долю зустріч вирішили два м'ячі на початку та в кінці зустрічі. Поки команди звикали до засніженого поля, Йосип Пиварич подав з кута штрафного на дальній кут воротарського майданчика, де Денис Гармаш, відірвавшись від суперника, зльоту вколотив м'яч у ворота! Тут позначилися досвід і майстерність динамівців, які зуміли у складних умовах вичавити максимум із можливого. Утім, господарі не знітилися, і навіть гол забили, щоправда, після порушення правил Чепурненком, який перешкодив Георгію Бущану вибити м'яч. Арбітр вельми справедливо взяття воріт відмінив.



Динамівці самі грали у футбол, наскільки це дозволяло поле, і давали грати супернику. Моменти, нехай і нечасто, виникали біля обох воріт, узагалі ж кожна атака була небезпечною з огляду на якість поля і непередбачувані відскоки м'яча. Хороші моменти були у Мораеса та Філіппова. В останні хвилини зустрічі за активної підтримки вболівальників гравці «Десни» пішли на штурм воріт динамівців, створили напівмоменти. Але, захопившись атаками, пропустили контрвипад - Артем Бєсєдін віддав передачу Назарію Русину, якому залишалося спрямувати м'яч у порожні ворота! Назарій у третьому поспіль матчі виходить на заміну, у двох із них відзначившись забитими м'ячами.



Сезон 2017/18. Кубок України. 1/4 фіналу

29.11.2017. м.Чернігів, стадіон ім.Ю.Гагаріна

«Десна» (Чернігів) - «Динамо» (Київ) - 0:2 (0:1)

«Десна»: Махновський, Мостовий, Чорноморець (Кірієнко, 85), Братков, Мельник (к), Парцванія, Коберідзе, Чепурненко, Олійник (Картушов, 69), Філіппов, Арвеладзе (Волков, 80).

«Динамо»: Бущан, Піварич, Пантич, Кадар, Кендзьора, Шепелєв, Гармаш, Буяльський (к), Шапаренко (Корзун, 90+3), Мораес (Русин, 83), Мбокані (Бєсєдін, 65).

Голи: Гармаш (6), Русин (90+4).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер