Нелегка перемога України (U-21) над Латвією з чотирма динамівцями у складі

Нелегка перемога України (U-21) над Латвією з чотирма динамівцями у складі

Збірна України з перших хвилин зустрічі в Черкасах продемонстрували суперникам свої наміри, забравши м’яча під контроль. Перший тайм запам’ятався постійними спробами Калитвинцева загострити ситуацію біля воріт гостей та пошуками Юсова нагоди для вирішального удару.

Багато роботи було у воротаря латвійської команди Чижовса. Але на 35-й хвилині навіть воротар був безсилим, коли багатоходівка української команди по центру завершилася скидкою Юсова на Калитвинцева та м’яким ударом останнього в поперечину.

Спекотними вийшли останні хвилини першої половини гри, коли команда Сергія Ковальця двічі втратила гольові можливості, щоб відкрити рахунок. Спочатку Калитвинцев, опинившись першим на підборі після кутового, завдав небезпечного пострілу по воротах, але Чижовс перевів м'яча на кутовий. За мить Браткову не вистачило долі секунди, щоб переправити м'яча до сітки.

Одразу після перерви Сергій Ковалець випустив на поле Костевича, який виконав навісну передачу зліва, й м'яч після удару головою Калитвинцева затріпотів у сітці воріт збірної Латвії. Але, дещо заспокоївшись після забитого голу, українці несподівано пропустили м’яч у власні ворота. На 63-й хвилині Братков упав у боротьбі з Гутковскісом у власному штрафному майданчику, той переграв Коваля та забив уже в порожні ворота.

І вдруге Ковалець провів заміну, яка принесла підсумковий переможний результат. Збірна України всіма силами пішла в атаку в останні хвилини зустрічі й уже на 4-й компенсованій арбітром хвилині спромоглася вирвати перемогу та принести святковий настрій уболівальникам на стадіоні. Довга навісна передача до штрафного майданчика латвійців завершилася скидкою Ордеця на Тотовицького, який у боротьбі із захисником поцілив у нижній кут воріт суперників та приніс жадану «вікторію» команді Сергія Ковальця − 2:1!

У цій грі взяли участь четверо динамівців – Максим Коваль, Антон Братков, Владислав Калитвинцев та Віталій Буяльський. Усі вони провели повний матч. 

У групі 5 кваліфікаційного раунду ЧЄ-2015 Україна посідає друге місце, відстаючи від Хорватії на три очки, але маючи при цьому гру в запасі.

Наступний матч відбіркової групи команда Сергія Ковальця проведе 4 вересня, коли прийматиме Швейцарію, яка на даний момент відстає від нашої збірної на одне очко. 8 вересня в заключному турі «синьо-жовті» також на своєму полі зіграють із Ліхтенштейном.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер