Історія зустрічей київського «Динамо» та луганської «Зорі» в Кубках країни (+ ВІДЕО)

Історія зустрічей київського «Динамо» та луганської «Зорі» в Кубках країни (+ ВІДЕО)

Уперше динамівці та футболісти з південого сходу України зустрілися в 1/8 фіналу Кубка СРСР 28 травня 1970 року. Матч відбувся у столиці України на Центральному стадіоні та залучив на трибуни 48,000 уболівальників.

Перший гол у кубкових протистояннях клубів уже на шостій хвилині забив Анатолій Боговик. Ще два до сітки воріт Лисенчука відправили Володимир Трошкін (58) та Віктор Кащей (87, пен).

Матч-відповідь відбувся 1 червня в Луганську та приніс перемогу господарям. 10,000 шанувальників футболу, які зібралися на стадіоні «Авангард», стали свідками єдиного забитого м'яча, автором якого на 43-й хвилині став Семенов.

За чотири роки київське «Динамо» та «Зоря» зустрілися вже у фіналі. 10 серпня 60,000 уболівальників на Центральному стадіоні ім. Леніна лише після додаткового часу побачили вручення Кубка СРСР капітану динамівців Віктору Колотову.

«Біло-синім» вдалося остаточно здолати опір луганчан завдяки влучним ударам Володимира Мунтяна (92), Олега Блохіна (102) та Володимира Онищенка (118), якими вони поцілили у ворота Ткаченка.

Нарешті, у 2008-му році конкуруючі команди єдиний раз протистояли одна одній у 1/8 фіналу Кубка України. 29 жовтня «біло-сині» на домашній арені ім.В.В.Лобановського впевнено перемогли «Зорю» – 2:0. 8,000 уболівальників нагородили оваціями після забитих голів Андрія Ярмоленка (16) та Горана Саблича (21).

Отже, з чотирьох матчів у трьох сильнішими були динамівці й в одному луганчани, за різниці забитих та пропущених голів 8-1 на користь нашого клубу.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер