Ірина БЛОХІНА: «Тато, як призма життя, крізь яку все стає зрозумілим»

Ірина БЛОХІНА: «Тато, як призма життя, крізь яку все стає зрозумілим»

– Ірино, як ви та ваша родина сприйняли новину про призначення батька головним тренером київського «Динамо»?

– Ви знаєте, нашу реакцію потрібно було бачити, адже словами її не змалювати. Навіть розмовляючи з вами, не можу стримати своїх емоцій. Цього моменту наша родина чекала дуже довго. Більше за інших, мабуть, раділа б моя бабуся, яка привела тата на поле. На жаль, вона не дочекалася цього, але, упевнена, дуже зраділа б.

– Ви часто відвідуєте футбольні матчі?

– Я дуже люблю футбол, але, безперечно, переживаю зовсім інші емоції, коли дивлюся матч наживо, а не по телевізору. Особливо мені подобається бути на стадіоні під час гри команди, якою керує батько.

– Зізнайтеся, допомагає чи заважає відоме прізвище в буденному житті?

– В жодному разі не заважає. Я дуже пишаюся своїм прізвищем, але в той же час розумію, що це й додаткова відповідальність. Із самого дитинства мені прищеплювали розуміння того, що без важкої праці чогось досягти неможливо, і цього принципу намагаюся дотримуватися впродовж усього життя.

– У дитинстві ви займалися гімнастикою. Це передалися спортивні гени, чи батьки змушували?

– Можу сказати, що в дитинстві я займалася всіма видами спорту. Окрім того, що зростала на футбольному полі та в гімнастичній залі, дуже швидко бігала, грала в баскетбол, волейбол, теніс, любила плавати, грати в настільний теніс – тобто все, що пов’язано зі спортом, окрім, мабуть, важкої атлетики (посміхається). Мені все подобалося, було стільки енергії, що не знала, куди її витрачати, тому змушувати мене не було потреби.

– Як тренера ми знаємо Олега Блохіна достатньо жорстким та вимогливим. А який Олег Володимирович у ролі батька?

– Він – світло, як призма життя, крізь яку все стає зрозумілим. У батька просто нереальна енергетика, нею він заряджає всіх навколо. Коли тато вдома, він перебуває у власному непохитному світі, ти відчуваєш його тепло та любов. Я дуже щаслива, що зараз у батька є родина, де він може відволіктися від футболу й просто відпочити, у першу чергу, в емоційному плані.

– Чи ділиться батько певними робочими моментами з рідними? Або тема футболу вдома – табу?

– Не можна сказати, що йому не потрібні поради, але всі відповіді на життєві чи робочі питання він шукає, спираючись на власний досвід. Батько не носить рожевих окулярів та не літає у хмарах, а міцно стоїть на землі й готовий приймати свої помилки та брати відповідальність на себе. Якщо зі мною він ще може поговорити про футбол, то дім та родина мають бути для нього храмом спокою та любові.

– Ви пробували себе в спорті, закінчили акторську школу, займалися вокальною діяльністю, зараз працюєте в тележурналістиці. Що для вас ближче?

– Ви знаєте, я віддавалася повністю всьому, за що бралася: чи то спорту, чи то чомусь іншому. Дуже довго навчалася, виховуючи в собі поєднання спортивного та мистецького характерів. Зараз же моя діяльність сфокусувалася на трьох напрямках – музиці, спорті та телебаченні, які наразі є для мене найближчими.

– Як Олег Блохін переживав перемоги та поразки, коли був гравцем, і як зараз, уже в якості тренера?

– Кожен результат батько сприймає як належне. Поразки для нього є стимулом працювати над усуненням власних помилок, аби зробити наступний крок на шляху до майбутніх звершень, а перемога – не привід спочивати на лаврах. Тому, незалежно від результату, батько завжди перебуває в русі, у пошуку ідеальної гри.

– Чи вдається Олегу Володимировичу відпочивати від футболу?

– Це його серце, тому не можу з упевненістю сказати, що він колись відпочиває від футболу. Навіть якщо тато буде на відпочинку, подумки все одно його тягнутиме на футбольне поле та на тренерську лавку (посміхається).

– Цього року Олег Блохін відзначив ювілей. Чим запам’яталося свято?

– Насправді, він узагалі не любить свої дні народження. Найголовніше свято для нього – це футбольне поле, гра та, звичайно, перемога його команди. Цьогорічне свято запам’яталося, у першу чергу, великою компанією близьких людей, поряд із якими я зростала, яких бачила на футбольному полі і які є для мене єдиною великою футбольною родиною.

– Ми знаємо, що ви подарували татові пісню. Можете розповісти про неї детальніше.

– Це була не одна пісня, а цілий виступ. В Україні мене не дуже добре знають як співачку, тому на ювілеї батька відбувся, можна сказати, сімейний дебют. Мені дуже хотілося порадувати тата, показати, чого я досягла в цій сфері за роки навчання. Сподіваюся, йому сподобалося.

– Ви активно користуєтеся різноманітними соціальними мережами. Як часто спілкуєтеся з шанувальниками на футбольні теми?

– Можу сказати, що лише футбольні теми ми й обговорюємо. Усе почалося під час Євро-2012, коли ми разом уболівали за збірну України, потім продовжилося обговоренням можливості повернення батька до «Динамо». Сьогодні я відчуваю відповідальність, яка стоїть переді мною, тож відмовити комусь у спілкуванні просто не можу. Своїм позитивом намагаюся заряджати людей і радію, коли вони висловлюють свої думки, нехай навіть і негативні. Можливо, їм стане легше після цього. Усіх критиків я сприймаю з любов’ю та чекаю у своєму Твіттері.

– Чи можете уявити батька в якійсь іншій сфері діяльності поза футболом?

– Футбол для нього – усе життя, невиліковна хвороба, він – фанат своєї справи. База, тренування, матчі – це його стихія. А з такими помічниками, як Олексій Михайличенко, Андрій Баль, Сергій Ребров та інші, упевнена, йому до снаги створити команду-мрію – не лише для нього, а й для всіх уболівальників.

– Зараз у «Динамо» непростий період, попереду зимові збори. Чи вистачить у тренера сил та здоров’я, аби повернути команду на переможний шлях?

– Напевно, усі вже помітили позитивні зрушення в грі «Динамо». Можете бути впевненими, що Олегу Володимировичу вдасться повернути ту команду, яка була в серцях шанувальників та за яку вболівали впродовж багатьох років. Що стосується здоров’я, то ми всі разом можемо допомогти йому своєю підтримкою.

Тетяна Сіренко

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер