»Іллічівець» – «Динамо»: історія протистояння

»Іллічівець» – «Динамо»: історія протистояння

За часів проведення чемпіонатів незалежної України «Динамо» та «Іллічівець» провели 25 матчів. Велика перевага на боці динамівців – 22 перемоги та лише три нічиї, в тому числі в другому колі минулого сезону. Різниця м’ячів також вражає: «Динамо» подолало позначку в 60 забитих м’ячів у ворота маріупольського клубу (64), а на рахунку «Іллічівця» лише 14 влучних ударів.

Маріупольський «Металург» (а саме так називався «Іллічівець» аж до 2003 року) дебютував у вищій лізі чемпіонату України в сезоні 1997/1998. Перший очний поєдинок команди провели 4 серпня 1997 року. Той матч завершився впевненою перемогою «Динамо» з рахунком 3:0. Після цього була переможна серія «Динамо» в матчах з маріупольцями, яка обірвалася на показнику в 14-ть матчів.

У найбільш результативному поєдинку глядачі побачили дев’ять забитих м’ячів, які влетіли до воріт команди з Маріуполя, – напевно, ніхто не забув цю феєричну перемогу «біло-синіх» в матчі першого кола нинішнього сезону. Найпопулярнішим же підсумком протистояння є рахунок 1:0, який фіксувався сім разів.

Найкращим бомбардиром у протистояннях з «Іллічівцем» є Артем Мілевський. На його рахунку шість результативних ударів, із них чотири – в матчі першого кола нинішнього сезону. Найкращими же «стрільцями» у маріупольців є Володимир Браїла та Едуард Цихмейструк із скромним результатом у два забитих м’ячі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер