»Іллічівець» – «Динамо» – 3:2. Диво для Маріуполя

»Іллічівець» – «Динамо» – 3:2. Диво для Маріуполя

Нинішній сезон у чемпіонаті України «Динамо» завершило на мінорній ноті. Виїзний матч у Маріуполі проти місцевого «Іллічівця» не обіцяв нашій команді особливих проблем, особливо після того, як у першому таймі у воротах господарів відзначилися Алієв та Шевченко. Але після перерви, повіривши у свою перемогу, «біло-сині» розслабилися та пропустили три м’ячі, дозволивши «Іллічівцію» здобути вольову перемогу.

На поєдинок у Маріуполі, незважаючи на відсутність турнірної мотивації, наставник «Динамо» Юрій Сьомін виставив цілком бойовий склад, за винятком кількох виконавців. Так, Попова, який не потрапив навіть до заявки, на лівому фланзі оборони замінив Ель Каддурі, а замість Єременка, який залишився в запасі, на поле вийшов Алієв. Також у запасі залишився Мілевський – Шевченко самостійно діяв на вістрі атаки.

Із перших хвилин гра динамівцям давалася легко. Футболісти грали в короткий пас, регулярно створювали небезпеку біля воріт господарів, користуючись їхньою безпорадністю. І забиті м’ячі у виконанні «Динамо» виглядали цілком логічно. Спочатку Алієв нагадав про своє вміння виконувати штрафні з дальніх дистанцій (щоправда, в даному випадку Олександру допоміг рикошет від футболіста «Іллічівця», який стояв у стінці), а в середині тайму Шевченко покарав захист господарів, перехопивши передачу Невмиваки на воротаря та спрямувавши м’яча до порожніх воріт.

Здавалося, що «Іллічівець» уже не в змозі врятувати ситуацію. Але в другому таймі господарям вдалося зробити неможливе. Три м’ячі у ворота Шовковського, останній із яких було забито на 90-й хвилині матчу, не лише принесли «Іллічівцю» першу в історії перемогу над «Динамо», але й місце у Прем’єр-лізі на наступний сезон.

Зазначимо, що вперше в нинішньому році за основну команду «Динамо» зіграв Тіберіу Гіоане, вийшовши на заміну на 61-й хвилині. Півзахисник провів десять років у нашому клубі, й улітку в нього завершується контракт із «Динамо». Поєдинок у Маріуполі, швидше за все, став для румуна останнім у біло-синій футболці. За вірність «Динамо» вболівальники, які підтримували команду у виїзному поєдинку, віддячили футболісту красивим банером – на ньому зображено самого Тіберіу під емблемою «Динамо» та слова «Veni, Vidi, Vici» («Прийшов, побачив, переміг»), зображені у нього на руці та які є життєвим гаслом.

Завершився чемпіонат України, але не сезон – за три дні в Сумах «Динамо» зіграє з «Шахтарем» у фіналі Кубка України. Сподіваємося, що невдача в Маріуполі не позначиться на бойовому настрої футболістів «Динамо», і в поєдинку з «гірниками» їм вдасться після тривалої паузи виграти кубковий трофей.

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

ІЛЛІЧІВЕЦЬ – ДИНАМО – 3:2 (0:2)

«Іллічівець»:
33.Шуст, 6.Гречишкін, 3.Невмивака, 21.Яворський, 14.Савін, 8.Чайковський, 5.Пуканич – кап, 9.Ярошенко (80.Окріашвілі, 85), 19.Тищенко, 11.Кривошеєнко (17.Федотов, 54), 69.Антонов.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко (22.Кравець, 46), 8.Алієв, 9.Ярмоленко (10.Мілевський, 46), 19.Гармаш, 20.Гусєв (4.Гіоане, 61), 30.Ель Каддурі, 34.Хачеріді, 37.Юссуф.

Голи: Ярошенко (62), Пуканич (73), Тищенко (90) – Алієв (18), Шевченко (27).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер