Гравці «Динамо» і «Таврії» – про очний матч

Гравці «Динамо» і «Таврії» – про очний матч

Після чемпіонського матчу і перемоги над «Таврією» динамівці охоче поспілкувалися з журналістами.

Олександр АЛІЄВ, півзахисник «Динамо»:

- Сьогоднішня перемога трохи компенсувала поразку в Донецьку?


- Звичайно. Ви бачили, скільки сьогодні прийшло вболівальників, ми були просто зобов’язані виграти і порадувати їх. Ми дуже вдячні їм за підтримку.

- Як відчуваєш себе після поразки від «Шахтаря»?

- Було неприємно програвати в Донецьку. Після таких матчів завжди важко потім грати, але головне – проявити силу волі, що ми сьогодні і зробили, вийшовши на поле і перемігши. Безперечно, після вильоту з півфіналу Кубка УЄФА я не спав, переймався, думав… Зараз прикро, що програли, а потім ще більше жалкуватимемо, коли подивимося фінальний матч, в якому ми самі могли брати участь.

- Чого очікувати від найближчої зустрічі «Динамо» і «Шахтаря» в рамках півфіналу Кубка України?

- Такої ж гри, як і в останньому матчі Кубка УЄФА. Я гадаю, що ані ми, ані вони не поступатимуться і гратимуть тільки на перемогу.

- Цього року «Динамо» ще не вигравало в «Шахтаря». Це якась зла доля?


- Не знаю. Можливо, невезіння. Саме в цих матчах успіх не на нашому боці. Але ми спробуємо зробити все, щоб цього разу пройти далі.

- Комплексу «Шахтаря» в «Динамо» немає?

- Ні, немає.

* * *

Андрій НЕСМАЧНИЙ, захисник «Динамо»:

- Звичайно, ми задоволені, що в черговий раз вдалося порадувати своїх уболівальників, які сьогодні заповнили весь стадіон. Ми вперше за весь сезон побачили стільки фанатів на матчі чемпіонату України. Нам приємна їх підтримка, тому щасливі вдвічі, що саме сьогодні достроково вирішили задачу, яка була перед нами поставлена на початку сезону.

- Після поразки від «Шахтаря» настрій вже піднявся?

- Звичайно, піднявся, і все стало інакше. Гадаю, 13-го травня ми зробимо все можливе і від нас залежне, щоб показати – те, що сталося, справді було випадковістю.

- Незважаючи на те, що ви гравець оборонного плану, вам сьогодні вдалося відзначитися. Як ви опинилися в штрафному майданчику суперника?

- Підключення до атак у моєму виконанні відбувається постійно. В тому моменті я віддав пас, увірвався до штрафного майданчика і йшов до кінця, тим паче, потрібно було зрівнювати рахунок, оскільки навіть одне зароблене очко робило нас чемпіонами. Тому сидіти в обороні не було сенсу, от так і вдалося забити.

- Перший тайм «Динамо» відіграло невиразно. Що Юрій Павлович сказав у перерві?


- Я не буду перераховувати все, що він говорив, це залишиться між нами (посміхається). Ми чудово розуміли, що в кінці можемо втратити все, що робили протягом року, тому за міцні слова на тренера ніхто не ображається. Після гри все встало на свої місця.

- За кого будете вболівати у фіналі Кубка УЄФА?

- Звичайно, за «Шахтар», там грають наші хлопці, і я буду вболівати за них і підтримувати на відстані. Мої симпатії на боці «гірників», хочеться, щоб вони виграли цей трофей. Вони на це заслужили, гадаю, всі зрадіють, якщо Кубок УЄФА приїде до України.

- Після поразки в Донецьку хлопці з «Шахтаря» підтримали?

- Ні, ми не спілкувалися. В них була радість, у нас – смуток.

- Тарас Михалик сказав, що після матчу два дні ні з ким не розмовляв. Настільки велика була напруга?

- Так, і це зрозуміло, всі переймалися. Але на цьому життя не закінчується, не варто посипати голову попелом, тим паче, сьогоднішня гра також була вирішальною, тільки з погляду іншого турніру. Якби ми до цих пір переживали, то могли б сьогодні і не вирішити цю задачу, тому, чим швидше ми відходимо від таких поразок, тим краще.

* * *

Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Звичайно, в середу спробуємо зіграти краще, хоча б так, як у повторному півфінальному матчі в Донецьку. Минулого разу пощастило «Шахтарю», а цього, сподіваюся, успіх буде на нашому боці.

- Після матчу з «Шахтарем» Ігор Суркіс щось говорив?

- Нічого особливого, ми самі розуміли, що означає програти «Шахтарю» в півфіналі Кубка УЄФА, тут і не потрібно було нічого говорити. Через три дні в нас ще одна зустріч, яку потрібно виграти.

- У фіналі Кубка УЄФА будете вболівати за «Шахтар»? Які, на ваш погляд, у «гірників» шанси перемогти?

- Високі. У «Вердера» не будуть грати Дієго та Угу Алмейда, які є одними з найсильніших гравців команди. Не знаю, хто виграє, але, вважаю, до цього ближчий «Шахтар».

- У найближчу середу розраховуєте помститися «Шахтарю»?

- Звичайно. Потрібно виграти і Кубок України. Це завдання разом із перемогою в чемпіонаті ставилося перед нами на початку сезону. Одного ми вже досягли, тепер залишилося зробити друге.

* * *

Максим СТАРЦЕВ, воротар «Таврії»:

- «Динамо» можна привітати з чемпіонством. Впродовж усього цього року вони дуже добре грали і заслужили на нього. Але наші хлопці молодці, сьогодні діяли добре і, в принципі, поразки ми не заслуговували.

- Швидкий гол додав сил?

- Звичайно, після нього хлопці відчули більше впевненості й стали проявляти свої найкращі якості. Гадаю, цей гол пішов нам на користь, «Динамо» почало грати агресивніше, розкриватися, в нас з’явилися вільні зони, а в нападників було ще кілька моментів, які вони могли реалізувати. Якби забив Ковпак чи інші хлопці, можливо, гра склалася б інакше.

- Як знайшли в собі сили знову вийти вперед вже через хвилину після того, як «Динамо» зрівняло рахунок?

- Просто хлопці пішли в атаку і забили бажаний гол, Антон Монахов добре пробив. Над нами нічого не довліло, завдання на сезон команда виконала, єдине, хотілося якомога вище піднятися в турнірній таблиці. Сьоме місце нам, звичайно, буде важко завоювати, будемо боротися хоча б за восьме.

- Як себе почуваєте після жорсткого зіткнення з Гіоане?

- Тіберіу зіграв прямою ногою мені в коліно, я відчув сильний біль, але не став просити заміну, вирішив на морально-вольових якостях відіграти до кінця. Але зараз про це шкодую, напевно, потрібно було просити заміну, можливо, тоді б не залетів третій м’яч, на який я не міг повноцінно зреагувати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер