Ігор СУРКІС: «Усім здоров’я, щастя, успіху, благополуччя!»

Ігор СУРКІС: «Усім здоров’я, щастя, успіху, благополуччя!»

- Мені б хотілося, щоб результат був кращим, ніж у 2012 році. На виступ команди в нинішньому році вплинули серйозні фактори – це і Євро-2012, куди були викликані багато наших футболістів, і, природньо, не встигли відновитися. Тому й не змогли продемонструвати ту якість гри, на яку від них чекали вболівальники. Я вже казав і готовий повторити, що «Динамо» в боргу перед своїми шанувальниками. Сподіваюся, майбутній рік буде для них більш успішним. Ми з Олегом Володимировичем не відпочиваємо, а робимо все можливе, щоб підсилити команду, й ми це зробимо. Найближчим часом ми оголосимо про придбання двох гравців на позиції оборонного характеру, адже захистити наші ворота від нападок противника – наша першочергова задача.

Також хочеться, щоб Новий рік приніс здоров'я всім нашим рідним, близьким, дітям. Я бажаю, щоб він був щасливим не лише для команди київського «Динамо», але й для всіх, хто працює на цю команду, – всім здоров'я, щастя, успіху, благополуччя.

- 2012-й рік був рекордним за трансферною активністю клубу. Чи вдасться й у 2013-му році задовольнити всі запити Олега Блохіна?

- Гадаю, це в будь-якому випадку зробити буде неможливо. Олег Володимирович намагається відродити колишні традиції. Якщо ви звернули увагу, перші гравці, які були запрошені до «Динамо», – це українці. Також можу вам сказати з повною відповідальністю, що ми вже домовилися про придбання Селіна. 2-го січня ми укладемо з ним контракт. І я не приховую, що ми також ведемо переговори щодо Безуса. Словом, робимо акцент на українських гравців, адже Олег Володимирович звик працювати з українцями, вміє до них достукатися, змусити перейнятися ідеєю та зрозуміти, в якій команді вони грають. Але в той же час головний тренер не відмовляється й від придбання серйозних іноземних футболістів. Тому найближчим часом, до початку зборів ми оголосимо, кого придбали, і сподіваюся, в Олега Блохіна все складеться. Я завжди допомагав тренерам, а Блохіну буду допомагати з подвоєною енергією, адже пам'ятаю, як захоплювався його грою, «Динамо» тих часів було для мене взірцем у всьому. А допомогти йому я можу тим, що витрачу якомога більше своїх грошей. Це я й збираюся зробити. Тож, сподіваюся, він буде задоволений роботою під час нинішнього трансферного вікна.

- Що стосується українців, Ви також повернули з оренди Люльку, а хто ще з молодих хлопців поїде на збір із командою?

- Так, поки ми повернули лише Люльку, щодо того, хто ще поїде на збір, буде вирішувати Олег Володимирович, комплектацією команди займається він, а не я. Я же можу говорити лише про придбання тих гравців, які йому необхідні. Мені було покладено на стіл список, він опрацьовується, і ми йдемо до того, що його буде виконано.

- Яку суму грошей Ви готові витратити на трансферну кампанію під час цієї зимової перерви?

- Конкретну цифру я вам не готовий назвати, оскільки все залежатиме від того, як я зможу домовитися щодо того чи іншого футболіста з продавцем. Звичайно, я хочу викласти як можна менше, але конкретна сума стане зрозумілою під час переговорів. Але те, що ми не будемо економити, я вам гарантую. Призначаючи Олега Блохіна головним тренером, я сказав: те, що було витрачено за Сьоміна, на ньому жодним чином не позначиться. Сподіваюся, тренер, зібравши команду 10-го числа, підтвердить, що якщо не на 100, то на 70% його побажання виконані.

- Чи задоволені Ви тим, як виконуються соціальні програми клубу в 2012-му році?

- Якщо ви пам'ятаєте, у минулому році мені часто ставили питання про те, як ми збираємося святкувати 85-річчя клубу. Я тоді сказав, що бурхливий, хороший концерт на НСК «Олімпійський» чи стадіоні «Динамо» ми замінимо соціальною допомогою дітям, школам, лікарням. Ми виконали все, що планували. Я дуже вдячний нашому Фан-клубу, який здійснював усі ці програми, і звіт про це лежить у мене на столі. Найближчим часом ми відзвітуємо в тому, що ми зробили для дітей міста Києва: інтернатів, дитячих будинків, шкіл перед нашими вболівальниками на офіційному сайті клубу. Такої цілеспрямованої допомоги, яка б доходила до кожної дитини, футбольний клуб ще не робив. Тому я дуже задоволений та вдячний тим людям, які вели цю програму. Сьогодні не прийшли футболісти, в яких відпустка. А ось Олег Блохін та Андрій Баль змогли знайти можливість, це дуже важливо. Ми 18 років допомагали дітям, і будемо продовжувати це робити.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер