Ігор СУРКІС: «Я не побачив на полі команди...»

Ігор СУРКІС: «Я не побачив на полі команди...»

- Ігоре Михайловичу, дякуємо, що не проігнорували наше прохання прокоментувати результат такого невдалого матчу.

- Легко приходити та розповідати, коли твоя команда виграє. Потрібно знаходити в собі сили та мужність і після таких поразок. Дякувати мені не потрібно – журналісти для цього й працюють, щоб висвітлювати подібні події.

- Як можете змалювати те, що сталося? З чим ви можете порівняти цей результат?

- Це схоже на футбол. Сьогодні ми програли, адже «Шахтар» був сильнішим у всіх компонентах – це потрібно визнати. Не можна шукати виправдання в суддівських помилках. Ми не допрацювали, не виконали те, що на установці казав головний тренер. Я вперше за півтора року, які з командою працює Ребров, не побачив на полі команди: не було єдиного колектива, який хотів досягти результату, кожен грав сам за себе.

- Подібні матчі ви вже бачили?

- Я можу цю зустріч порівняти з тією, коли ми переграли «Шахтар» 3:0. Нічого страшного не сталося, весь чемпіонат попереду. Найголовніше, щоб команда та тренерський штаб зробили відповідні висновки, які підуть на користь.

- Сьогодні є привід, щоб вас привітати: Андрій Ярмоленко підписав новий контракт із «Динамо». Це значить, що він залишається у клубі на довгі роки?

- З Андрієм було неважко домовитися. Він чудово розуміє, що на його перехід ніхто не зможе вплинути збоку, лише клуб. Все має статися цивілізовано, домовлятися про все через переговори, адже ми купляємо футболістів саме в такий спосіб. Я жодною мірою не буду перешкоджати його переходу, й я йому про це сказав. Якщо раніше ми казали лише про топ-клуби, але від них не було пропозицій, то тепер я готовий відпустити його до будь-якої команди, яка влаштовує самого Андрія, якщо він прийме таке рішення. Я йому про це казав – три сторони мають бути задоволені: клуби й сам Андрій, який багато років грає в «Динамо» та заслужив права перейти до сильного європейського чемпіонату, якщо він цього хоче. Коли буде пропозиція: в це трансферне воно, влітку або за рік, тоді ми її розглянемо. Але сьогодні Ярмоленко – гравець київського «Динамо». Андрій – професіонал, тому, повірте, буде грати з мотивацією за «Динамо» до того часу, поки не надійде гідна пропозиція.

- В яку суму ви оцінюєте гідну пропозицію по Ярмоленку?

- Я не хочу зараз казати про цифри. Головне, щоб цей європейський клуб влаштовував самого Ярмоленко, а стосовно грошей ми домовимося.

- «Динамо» дійсно цікавиться Олександром Зінченком із «Уфи»?

- Ми ніколи не виявляли до нього жодного інтересу, ніколи не намагалися його придбати та не будемо цього робити. Запевнюю вас! Я не розумію, чому на адресу нашого клубу лунали такі звинувачення збоку донецького «Шахтаря». Здогадуюся, що «гірникам» перед відповідальними іграми завжди потрібен скандал. Сонце не так сильно зараз світить, щоб Палкіну напекло в голову. Я вважаю неприпустимим казати такі речі на адресу своїх колег.

Якби ми цікавилися Зінченком, то ми би не просили головного тренера збірної поставити цього молодого хлопця на кілька хвилин у дуже важливій грі проти Іспанії. Ми не менше Палкіна переживаємо за збірну України, у складі якої всі ці роки виступає безліч наших гравців. Ще раз наголошу: ми ніколи не цікавилися Зінченком!

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер