Ігор СУРКІС: «Закликаю вболівальників трохи потерпіти й підтримати команду»

Ігор СУРКІС: «Закликаю вболівальників трохи потерпіти й підтримати команду»

- Сьогоднішня перемога дуже важлива в психологічному плані. По-перше, до роботи повернувся Олег Блохін. Я би не став говорити, що успіх пов'язаний лише з цим, але необхідно визнати, що команда потрапила до глибокої кризи. Якщо ви пам'ятаєте, після матчу із загребським «Динамо» я сказав фразу, що «пацієнт, швидше, живий, ніж мертвий». Але виявилося, що він скоріше мертвий, ніж живий. Нічого не буває випадково. Цей спад, напевно, був неминучим, можливо, якби Олег Володимирович був на тренерському містку, він би пройшов менш відчутно. Команда була в очевидній функціональній ямі, перш за все, з психологічної точки зору, та й фізичних кондицій теж. Тестування, які проводила наша наукова група, це підтвердили.

Сподіваюся, гра з «Порту» буде більш емоційною, більш відкритою, оскільки це не той суперник, який буде закриватися. Також можливі зміни у складі, хоча всі, хто сьогодні грав на полі, намагалися проявити свої найкращі якості. Не вдалося уникнути помилок, але ще раз повторю, що в цьому році нам необхідно перебудуватися на рейки, які тренери вважають за потрібне. Потрібно це робити спокійно, не влаштовуючи істерії, роблячи вибіркові вливання взимку, відпускаючи тих футболістів, які не потрібні. Тренерський штаб працює над цим. Та гра, яку ми звикли бачити, – це швидкий перехід від оборони до атаки, робота флангів, надійність в обороні. Словом, усе те, що прищеплювалося славній команді київського "Динамо" в минулому. Сподіваюся, що тренери, які грали в цій команді, приносили їй славу, зможуть її перебудувати.

А після сьогоднішньої гри я подякував хлопцям за перемогу, вони поїхали на базу готуватися до гри з «Порту», ​​яка, безперечно, стане однією з ключових для нас у груповому етапі.

- У матчі з «Порту» Олег Блохін уже буде присутнім на тренерській лаві?

- Сподіваюся, так. Лікарі оцінять його стан. У будь-якому випадку, перемоги лише додають здоров'я, позитивні емоції важливіші, ніж негативні. Погодьтеся, що коли я брав Олега Володимировича на роботу, ніхто не міг припустити, що з ним станеться таке нещастя. Більше того, якщо б він не перебував у таборі київського «Динамо», невідомо, чим би це все закінчилося. Лише оперативність лікарів та своєчасне втручання провідних українських та зарубіжних фахівців допомогли Олегу Володимировичу після такого серйозного діагнозу в короткий термін стати на ноги. Напередодні його Дня народження я бажаю йому лише одного – не фарту, не успіху, а лише здоров'я. А все інше буде його супроводжувати і, сподіваюся, його професіоналізм допоможе нам подолати всі труднощі.

Також хотів би звернутися до вболівальників із закликом трохи потерпіти та підтримати команду. Зараз їй потрібна підтримка, як ніколи. Коли команда перемагає, зрозуміло, що всі радіють, отримують задоволення. А коли вона потрапляє у важкий період, її потрібно підтримати, адже немає у світі клубів, з якими подібне не трапляється. Це моє переконливе прохання до вболівальників, якщо футболісти будуть відчувати за собою підтримку, ми швидше вийдемо з цієї ситуації.

- Очікувати змін варто вже після зимової перерви?

- Олег Блохін такий мотиватор, що, можливо, ще до зими ми побачимо хороші ігри, я на це сподіваюся. Але, за великим рахунком, глобальна перебудова буде вже взимку.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер