Футбол – це велике дійство, яке захоплює наші уми, наші серця!

Футбол – це велике дійство, яке захоплює наші уми, наші серця!

Організатор Артем Кондрашов під звуки гімну Ліги чемпіонів УЄФА виголосив вступну промову, після якої всі присутні у величезному залі наживо виконали в унісон національний гімн України.

Серед почесних гостей заходу були знаменитий ветеран київського «Динамо» Стефан Решко, віце-президент ФК «Динамо» (Київ) Олексій Семененко, головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков, журналіст Микола Васильков.

Головним же почесним гостем церемонії став президент київського «Динамо» Ігор Михайлович Суркіс, який виступив перед аудиторією з вітальним словом:

- Перебуваючи у цьому чудовому приміщенні, ми всі маємо подякувати організаторам Християнської ліги за те, що вони змогли зробити. Грати легко, а створити те, що вони створили, те, що відбувається вже роками, дуже складно. Я сам по собі знаю як функціонер, що вийти на поле, відіграти 90 хвилин можна. Але створити для цього умови – нелегка праця функціонерів. Я сподіваюся, що вони будуть працювати ще краще й із нашою допомогою, за допомогою «Динамо» Київ, ми будемо створювати умови в місті Києві, щоб ви грали на найкращих полях. Якщо потрібно надавати стадіон «Динамо» для фінальних ігор, ми теж готові це робити (бурхливі оплески в залі). Футбол – це велике дійство, яке захоплює наші уми, наші серця. Поки у команди «Динамо» будуть такі вболівальники, поки наші серця будуть битися в унісон, все нам вдасться!

Потім почалося основне – нагородження всіх команд переможниць та просто учасниць минулого сезону в усіх лігах, яких у турнірі сім (із вищої до шостої).

Апогеєм нагородження стало вшанування призерів вищої ліги. Третє місце посіла команда «Самсон». На другому фінішувала «Благодать». А переможцем символічно стала команда під назвою «Динамо», що представляє район Києва Відрадний. Нагороджував переможців сам президент київського «Динамо».

Окрім медалей та нагород, футболістам були вручені подарунки від футбольного клубу «Динамо» (Київ), зокрема, кожен присутній отримав квиток на останню гру «біло-синіх» у 2013 році проти віденського «Рапіда», яка відбудеться найближчого четверга. Окрім того, двоє щасливчиків отримали особливі подарунки – м'яч та футболку, підписані Ігорем Михайловичем Суркісом.

Також президент «Динамо» поділився своєю думкою про важливість подібних турнірів із журналістами:

- Я вважаю, що це дуже хороший захід. По-перше, це те, чим ми щодня безпосередньо займаємося. Добре, що люди знаходять у собі сили відмовлятися від шкідливих звичок та займатися футболом. Це те, що я декларую. У нашій футбольній школі займаються до двох тисяч дітей на професійній основі, але лише одиниці з них пробиваються у великий футбол. Але ж головне не це, головне – відірвати дітей від вулиць, від шкідливих звичок. Це найголовніше завдання, причому не лише моє, а й президентів інших клубів. Зокрема, про це неодноразово казав і президент донецького «Шахтаря», і президенти інших клубів. А такі талановиті хлопці, як Шевченко, обов'язково себе проявлять та проб'ються у великий футбол. Я кажу так: якщо протягом двох років ви дасте хоч одного футболіста для першої команди – це вже добре. Всі, хто вболіває за футбол, мають бути єдині. У нас не має бути жодних непорозумінь.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера, В. Тимченка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер