Родріго да Кошта – гравець київського «Динамо»

Родріго да Кошта – гравець київського «Динамо»

У 2004 році бразильський "Сан-Пауло" був серед найкращих в Південній Америці. В національному чемпіонаті клуб посів третє місце, а в Кубку Лібертадорес дійшов до півфіналу, де поступився майбутньому переможцю турніру.

Команда з Сан-Пауло на чолі з відомим тренером Емерсоном Леао демонструвала нетипову для південноамериканців гру в обороні. Оборонці "Сан-Пауло" стали справжнім жахом для форвардів бразильських команд. Найнадійніша оборона в лізі та трійка стопперів Фабао-Лугано-Родріго потрапила "на олівець" провідним клубам Старого Світу.

Лідер "Сан-Пауло" (58 матчів в сезоні-2004 в усіх турнірах), один з провідних гравців бразильського чемпіонату, пройшов медогляд та підписав контракт з київським "Динамо" на п'ять років. Для цього, зі слів самого футболіста, він відхилив кілька цікавих пропозицій від європейських клубів.

"Я радий бути в Києві і стати частиною "Динамо". Мені знайома історія і традиції цього клубу, сподіваюсь, своїми виступами принесу користь і команді. Хочу грати на такому рівні, щоб отримати запрошення до збірної Бразилії", - заявив Родріго.

Після матчу з "Вільярреалом" президент "Динамо" Ігор Суркіс представив новачка команди.

Родріго да Кошта
Центральний оборонець
Народ. 27.08.1980
Зріст 182
Вага 77
Сезон-2004 - 58 матчів, 5 м'ячів (у всіх турнірах) (команда зіграла 76 поєдинків)
Чемпіонат Бразилії - 33/4
Кубок Лібертадорес - 12/0 (дійшли до півфіналу)
Кубок Судамерикана - 4/1
Чемпіонат штату - 7/0
Товариські матчі - 2/0

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер