Ігор СУРКІС: «Мені імпонують погляди Хацкевича, між нами повна довіра»

Ігор СУРКІС: «Мені імпонують погляди Хацкевича, між нами повна довіра»

- Такі події, як призначення нового головного тренера команди, - завжди історичні. Олександр Хацкевич від сьогоднішнього дня починає працювати. У нього є амбіції та бажання принести нашому клубу нові титули, поставити хорошу, якісну гру. Сподіваюся, у нього все складеться. Олександр Миколайович приймає боєздатну команду, яку він добре знає, дивився матчі «Динамо» на зборах, досконально знайомий із нашими гравцями. Звісно, все, що залежить від мене, наскільки можливо, я буду робити, допомагати, можливо, вдасться посилити деякі позиції. У нас є хороша молодь, яку новий головний тренер також знає. Сподіваюся, ми повернемо собі ті місця, на яких завжди має перебувати київське «Динамо».

- Чому ви зупинилися саме на кандидатурі Олександра Хацкевича?

- Тому що мені імпонують його погляди на сучасний футбол, його бачення, так само, як мені імпонували погляди Реброва. І, вважаю, що я не помилився, оскільки він дав дуже багато клубу, який завоював п'ять трофеїв та вийшов із групового етапу Ліги чемпіонів у першому ж сезоні - це свідчить багато про що.

Свій штаб Олександр Хацкевич обрав сам, він хоче розібратися, підібрав цих помічників, а мені, як президенту клубу, лише залишається доручити своїм службам підписати з ними контракти.

Завдання, які стоять перед командою, - це, перш за все, потрапляння до групового етапу Ліги чемпіонів, виграш золотих медалей чемпіонату та Кубка країни, словом, боротися за всі трофеї, які мають знаходитися в музеї «Динамо». І Олександр Миколайович із цими завданнями погодився. Будемо працювати, й, сподіваюся, все вдасться.

- На скільки років підписано контракт?

- Угода розрахована на два роки - це наша спільна позиція. У контракті прописані всі умови, доречні в такому випадку. Ми з Хацкевичем багато років пропрацювали разом, коли я був президентом клубу, а він - футболістом, також він працював у наших молодіжних командах, і між нами повна довіра. Тож стосовно контракту в нас не було жодних питань. Протягом двох днів ми обговорювали, як зробити нашу команду сильнішою, потужнішою, щоб наші вболівальники, які відчувають скепсис стосовно призначення нового головного тренера, повірили, що цей наставник принесе багато нового та зробить так, що команда буде своєю грою радувати наших фанів.

- Чи була у вас розмова із Сергієм Ребровим? Як ви з ним розлучилися?

- Я завжди чесний. Перш ніж запропонувати посаду Олександру Хацкевичу, я попередив його, що якщо рішення Сергія Реброва піти було прийняте під впливом емоцій після напруженого та важкого сезону й він, охолонувши, висловить готовність продовжувати роботу, то моя пропозиція для нього буде неактуальною. Олександр це розумів, він перебуває в хороших відносинах із Ребровим. Але у Сергія Станіславовича закінчився контракт, і через певні причини він не захотів його продовжувати. Я не втомлюся повторювати, що вдячний Реброву за чесну позицію. Я працював із різними тренерами в «Динамо» - переважно, їх доводилося звільняти. Ніхто не приходив та чесно не казав, що ця команда не може чогось досягти, тому що всі думали, перш за все, про свою зарплату, а потім уже про команду. А Ребров мислить саме навпаки.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер