Ігор Суркіс: «Головний показник для мене – гра команди в Лізі чемпіонів»

Ігор Суркіс: «Головний показник для мене – гра команди в Лізі чемпіонів»

Після виграного поєдинку в «Дніпра» і виходу до 1/8 фіналу Кубка України президент «Динамо» Ігор Суркіс виглядав задоволеним побаченимАле і компліментами особливо не розсипався. Воно і зрозуміло – на носі відповідальні матчі на європейській арені. Тому і поєдинок порти дніпропетровців розглядається виключно через призму майбутніх баталій в єврокубках.

- «Динамо» сьогодні виграло з переконливим рахунком. Що скажете з приводу гри?

- Оскільки це кубкова гра, то в ній обов’язково повинен був визначитись переможець. Напевно, ми більше хотіли перемоги. Але і ставити цей матч на один рівень із поєдинком чемпіонату теж не можна – перш за все, за напругою пристрастей. Якби Шацьких забив у першому таймі в епізоді, коли виходив один на один із воротарем, все б закінчилось уже тоді. А так – «Дніпро» боровся до того часу, поки вистачило сил.

- На скільки оцінюєте гру команди?

- Скажемо так – роботи непочатий край.

- Минуло дві гри з моменту призначення Сабо головним тренером. Помітні певні зміни в грі?

- Я судитиму про зміни після матчу з «Спортингом». ЯК би добре не виглядало «Дніпро» і на якому б ігровому підйомі він не знаходився, його рівень (я не хочу образити дніпропетровців) все-таки нижче, ніж у тої ж «Роми», «Спортинга» і «Манчестер Юнайтеда». Тому для мене головний показник на даний момент – гра команди в Лізі чемпіонів.

- Напередодні першого домашнього матчу в Лізі чемпіонів як оцінюєте готовність команди до відповідальних поєдинків?

- Із цим питанням швидше потрібно звертатись до тренерів. Вкотре звертаю увагу на нашу зону захисту. Вилетів Діакате, немає Родріго, от-от відновлюється Несмачний, Федорів попускав гру через перебір карток… Також після того, як отримав травму Бангура, у нас виникли проблеми і в лінії нападу. Проблема стара, як світ, - травми переслідують гравців «Динамо» і в цьому сезоні. І від цієї напасті порятунку немає.

- Як оцінюєте дії Михалика на позиції захисника?
- Ви всі прекрасно знаєте, що Тарас – не захисник. Та і сьогоднішня схема Михалик-Гавранчич-Ващук абсолютно нова для «Динамо». У три захисники ми не грали з тих пір, коли півтора роки тому Йожеф Сабо покинув посаду головного тренера. Тому не слід суворо судити сьогоднішні дії захисту. Сподіватимемось, що вже до матчу з «Спортингом» деякі основні виконавці будуть у загальній групі.

- Ротації складу пов’язані виключно з травмами гравців?
- Саме так. Зараз нам потрібно навпаки награвати склад, щоб краще готуватись до відповідальних матчів у чемпіонаті України і Лізі чемпіонів. Сьогодні вийшов практично той же склад, що виграв у Сімферополі. Але коли команда виходить на матч без правого і лівого захисника – це, вибачте, не від кращого життя.

- Стан Гусєва вас не тривожить?

- Не тривожить абсолютно. Олег працює за певною програмою, щоб до поєдинку зі «Спортингом» набрати оптимальну форму. Тоді ми і побачимо того Гусєва, який уже не перший рік являється основним гравцем як і «Динамо», так і національної збірної.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер