Ігор СУРКІС: «Футболісти у боргу перед уболівальниками»

Ігор СУРКІС: «Футболісти у боргу перед уболівальниками»

- Я ще не відійшов від поразки у матчі з «Челсі». Те, що сьогодні перемогли, - це добре. Треба забивати, реалізовувати моменти, якщо вони є. Це потрібно для впевненості та для того, щоб грати з такими командами, як «Челсі», набиратися досвіду і міці.

- Чому, на ваш погляд, не вийшло з «Челсі»? У чому ви бачите основну причину?

- Вважаю, була беззуба гра. Ми виглядали, як люди, які щойно вийшли на футбольне поле, тільки почали грати. Вважав, що у нас мало шансів, але, у всякому разі, проявити характер і волю до перемоги ми були зобов'язані. Вважаю, ми повністю провалили цей матч, «Динамо» просто апріорі не має права програвати з таким рахунком.

- «Мальме» боролося з «Челсі», «Славія» боролася з «Севільєю»...

- Так, усі боролися, на цьому етапі потрібно боротися. Якби вони програли і хтось із них вийшов би, так би мовити, у крові, я б сказав, що вони віддали всі сили. А так, таке враження, що вони вийшли грати, змагаючись з «Челсі» в майстерності. А майстерність - як небо і земля.

- У вас виникала думка про відставку Хацкевича?

- Я поки що не обговорюю цей момент. Хацкевич працює, і я сподіваюся, що гравці і тренери зроблять з цієї поразки висновки.

- Саррі виділив Шепелева і Циганкова...

- Я нікого не буду відзначати, програла вся команда, і усі повинні нести відповідальність за таку розгромну поразку.

- Чи буде якась санкція футболістам?

- Думаю, найбільша санкція - це те, що вони зганьбилися перед 65-ма тисячами уболівальників.

- Чому після матчу з «Челсі» спілкуватися з пресою підійшов лише Циганков, він вибачився, але більше ніхто не захотів спілкуватися зі ЗМІ...

- Їм, напевно, соромно. Думаю, зараз у них буде трохи кращий настрій, задайте їм це питання. На футбольне поле виходять гравці. Ще раз кажу: майстерності може не вистачити, але проявити самовіддачу та величезне бажання порадувати уболівальників вони просто зобов'язані.

- Чи відбулася якась розмова за підсумками євросезону?

- Я ні з ким не розмовляв. Зараз буде перерва - будемо розмовляти.

- Чи можете дати оцінку виступу команди в євросезоні?

- Ми набралися певного досвіду. Ще раз кажу: вилетіти від такої команди - не гріх. Але програвати з таким рахунком і у Києві при повному стадіоні грати так беззубо, неможна. Спасибі нашим уболівальникам, що вони не освистали нашу команду, футболісти у боргу перед ними. Не думаю, що скоро повний стадіон збереться знову. Моя думка – що кожен має зробити висновок із цієї поразки, якщо вони хочуть грати в справжній великий футбол.

- Чи правда, що Олександр Хацкевич трохи незадоволений комплектацією складу?

- Нападника ми купили. На сьогодні ті завдання, які стояли переді мною щодо комплектації команди, виконані.

- Чому не грають бразильці?

- Напевно, вони в гірших кондиціях, ніж ті футболісти, які виходять на поле – лише такий висновок можу зробити. Мені складно сказати, як би вони грали з перших хвилин, та який був би результат. Це все припущення.

- Як вам гра Сідклея на лівому фланзі сьогодні?

- Він старався, боровся до кінця. Думаю, він був одним з найкращих.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер