Ігор Суркіс: «Щоб потрапити до Ліги чемпіонів, доведеться добре попрацювати»

Ігор Суркіс: «Щоб потрапити до Ліги чемпіонів, доведеться добре попрацювати»

Після завершального матчу із запорізьким «Металургом» президент «Динамо» прокоментував сезон і розповів про плани команди:

- Що вам запам’яталося в цьому сезоні?

- Мені сподобалася перша його частина, коли ми грали в Лізі чемпіонів, особливо перші матчі. Але все потрібно робити поступово, не поспішаючи, головне – проаналізувати припущені помилки і більше довіряти молодим гравцям. Наприклад, Калитвинцев сьогодні нічого не зіпсував. Також важливо створювати команду на майбутнє і набиратися досвіду. А позиції, які необхідно посилювати, видно неозброєним оком.

- Які саме?

- Нам потрібен гравець середини поля і нападник, а можливо, навіть і не один.

- Когось із футболістів буде повернено з оренди?

- Ми спробуємо повернути Воронкова, який добре себе зарекомендував у «Кривбасі». Він поїде з командою на збір, за підсумками якого Валерій Георгійович зробить висновки стосовно нього.

- Якби «Динамо» виграло чемпіонат, була б передбачена премія?

- А як же, і дуже велика. Але команда покарала сама себе. Вважаю, чемпіонство ми самі віддали. Просто одна команда другу частину сезону провела блискуче, а інша її провалила. Тому, вважаю, що все абсолютно закономірно.

- За Сьоміна команда прогресувала, а за Газзаєва відкотилася трохи назад. Ви погоджуєтеся з тим, що він зруйнував те, що створив Сьомін?

- Валерій Георгійович попереджав мене, що він буде перебудовувати гру команди. А перебудовувати завжди складніше, ніж створювати з нічого. Ви пам’ятаєте, коли прийшов Сьомін, він будував команду з нуля, проводив кадрову революцію. А Валерій Георгійович її перебудовує. Для цього потрібен час і терпіння. У нього такий великий досвід, що я впевнений, у нього все складеться.

- Чи варто очікувати оргвисновків?

- Висновки мають зробити самі гравці та тренери. Необхідно розуміти, що футбольний матч триває з першої до 90-ї хвилини плюс доданий час, а чемпіонат – з першого туру до 30-го плюс міжнародні матчі, Кубок і т.д.

- Невеликою компенсацією стало те, що Мілевський здобув звання найкращого бомбардира чемпіонату…

- Краще б він забив ці два м’ячі в Донецьку, це було б приємніше.

- Відповідно, певний осад все ж таки залишився?

- Я не відчуваю розчарування, вже минуло стільки днів. Потрібно просто звикнутися з тим місцем, яке ми посіли. Ми до нього йшли, хлопці віддавали всі свої сили. Гадаю, вони не менш засмучені, ніж я. Повторюся, потрібно сприймати той результат, який у нас є, і не більше того. Але разом із тим уміти робити висновки.

- Ви, як президент, можете спростувати чутки про продаж Мілевського?


- Ми його нікуди не продаємо, оскільки в нас немає щодо нього жодних пропозицій. Коли вони будуть, ми поінформуємо тренера, футболіста і розглянемо їх. Це стосується будь-якого гравця.

- Скільки зараз стоїть Мілевський?

- Мені складно відповісти на це питання. Ми не прагнемо продати Мілевського, а хочемо, щоб він грав краще.

- Які завдання «Динамо» на наступний сезон?

- Ми позавчора зустрічалися з Валерієм Георгійовичем і обговорили їх – повернути чемпіонство та гідно виступити в єврокубках. Для того, щоб потрапити до Ліги чемпіонів, нам доведеться виконати величезний об’єм роботи і дуже багато попрацювати, адже рівень команд, які можуть нам випасти під час жеребкування, надзвичайно високий. Але якщо ми добре укомплектуємося і підготуємося до сезону, нам буде до снаги це зробити.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер