Ігор КОСТЮК: «Заміни дали більше швидкості попереду»

Ігор КОСТЮК: «Заміни дали більше швидкості попереду»

- Відразу скажу, що рахунок не по грі. Перевага у суперника була в більшій мобільності, також вони виграли всю боротьбу та підбирання, особливо в середині поля. Наші гравці неправильно розташовувалися, саме мобільності нам і не вистачало. У другому таймі ми почали потроху приходити до тями та вигравати боротьбу, як наслідок удавалося проводити швидкі атаки, що дало результат у вигляді трьох забитих м’ячів.

- Чи змінився малюнок гри з виходом на поле Артема Шулянського?

- Із середини другого тайму ми почали виглядати гостріше в атаці. У першій же його половині не було тієї гостроти, якої ми чекаємо від Артема. Після того, як ми почали вигравати підбирання, у нього з’явився простір, він почав на швидкості вбігати у вільні зони, заробив пенальті, створював гольові моменти. Тож, заміни спрацювали, забезпечили більше швидкості попереду, і як наслідок ми перемогли.

- Пенальті стали наслідком того, що гравцям «Металурга» бракувало майстерності?

- Звісно, суперник теж втомився. Наприкінці матчу голова ще думає, а ноги вже не встигають, у наслідок цього і були призначені пенальті. Ми просимо хлопців при відборі м’яча одразу швидко грати вперед, поки команда суперника ще не готова до оборони. Ви бачили, що у першому таймі було вдосталь передумов для таких атак – просто не могли розпорядитися м’ячем. Але в одній із ситуацій Шулянський добре увійшов у вільний простір, партнери розіграли чисельну перевагу за рахунок якісної передачі, Мащенко прийняв м’яч та забив гол. Це те, що ми просимо та вимагаємо від них. Швидкі атаки відпрацьовуємо на тренуваннях, і, як бачите, втілюємо в іграх.

- У команди досить щільний графік: чотири матчі за 12 днів, два поспіль виїзних поєдинки у Луцьку та Одесі, чи не забракне свіжості?

- Так, календар насичений, наше завдання відновлювати хлопців таким чином, щоб до ігор вони підходили якомога мобільнішими. Сьогодні не було свіжості, яка властива нашій команді, коли в неї тижневий цикл, коли гравці повністю відновлюються та повноцінно готуються до ігор. На жаль, зараз у нас цього немає, ми граємо через три дні на четвертий, плюс наших футболістів залучають до матчів молодіжної команди. Ми повинні з гідністю виходити з таких ситуацій, ми – «Динамо» і маємо перемагати.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер