Ігор КОСТЮК: «Стандарти - це не домашні заготовки, а награні комбінації»

Ігор КОСТЮК: «Стандарти - це не домашні заготовки, а награні комбінації»

- Газон був у відмінному стані і дозволив нам грати в свій футбол. Те, що сьогодні сталося на полі, повинно було статися і в Запоріжжі в минулому матчі - ми повинні були так само впевнено перемогти. Просто там ми не реалізували свої моменти і допустили невластиві нам помилки. У цьому матчі ми їх виправили і впевнено перемогли, не давши шансів супернику.

- Ісаєнко повернувся з першої команди...

- Женя наш капітан, і в нашій структурі він чітко розуміє, що йому потрібно робити, знає всі взаємодії. У тому, що він сьогодні був лідером команди на полі, забив м'яч і приніс величезну користь, немає нічого дивного.

- Наскільки вас радує, що гравці не зупинялися до самого фінального свистка і кінцівку поєдинку провели в атаці?

- Ми ж граємо не один матч, а готуємо гравців, щоб вони прогресували, грали в молодіжній і першій команді. У кожному матчі потрібно грати 95 хвилин, а не 60 і потім зупинятися і догравати. Наше завдання мотивувати і стимулювати футболістів, щоб вони з першої і до останньої хвилини виявляли максимальну самовіддачу, і не збивалися з тієї тактики, про яку ми домовляємося.

- Після участі в Юнацькій лізі УЄФА у гравців відчувається зростання?

- Звичайно, для хлопців це величезна користь. Вони відчули, що з грандами можна грати нарівні, наприклад, з «Андерлехтом», «Ювентусом». Ці матчі, дотримання взаємодій на полі додають досвіду і впевненості. Хлопці розуміють, що у них є перспектива у великому футболі.

- Гра «Динамо» при стандартах приємно здивувала. Це певна «фішка» вашої команди?

- Ми відпрацьовуємо стандартні положення, заповнюємо зони. Сьогодні забили Забарний, Єфименко. Це не домашні заготовки, а награні комбінації. Просто бувають моменти, коли ми не можемо доставити в потрібне місце м'яч. Як тільки це вдається, виникають гольові моменти.

- Ви нещодавно грали з «Зорею» на виїзді і виграли з рахунком 3:2. Чи гра суперника з того моменту змінилася?

- Як я вже казав, в Запоріжжі ми повинні були впевнено перемагати. Просто не реалізували свої моменти і провалили 10-15 хвилин у другому таймі. Потім ми вирівняли матч і довели його до перемоги. По грі в обох матчах ми перегравали суперника.

- Чемпіонський титул - справа часу?

- Потрібно вигравати матчі з «Арсеналом-Київ», «Шахтарем» і ФК «Львовом». У поєдинках, де є інтрига, проявляється характер і зростання футболістів. Для них це як матчі юнацької Ліги чемпіонів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер