Ігор КОСТЮК: «Спрацювали тактичні задумки і план на гру»

Ігор КОСТЮК: «Спрацювали тактичні задумки і план на гру»

- Ми представляли, як буде грати суперник, і наші тактичні моменти плану на гру, які награвалися на тренуваннях, спрацювали. Суперник розташовувався високо, за спиною вистачало простору, тому ми просили хлопців, щоб вони його використали. Перша ж атака, яка пройшла в глибину, призвела до пенальті в ворота суперника і першого забитого м'яча.

В цілому, ми повністю володіли перевагою і, повторюся, все, що ми просили, хлопці виконали, план на гру був дотриманий.

- Прийнято вважати, що після паузи, пов'язаної з матчами збірних, ігри чемпіонату даються непросто. На зустріч з командою «Арсенал-Київ» це правило не поширилося?

- Ми знаємо, що сталося зі збірною U-17, тому в сьогоднішньому матчі постаралися не задіювати гравців, які були в збірній, а, в основному, використовували тих, які не від’їжджали, а залишалися в нашому розпорядженні.

- У першому таймі рахунок вже був 4:0, які завдання ставили перед командою в перерві на другу половину зустрічі?

- Ми пам'ятаємо про те, що перед нами стоять більш серйозні завдання, тому просили хлопців не зупинятися, зберігати той же ритм гри і дотримуватися плану. Внесли невеликі коректування, але, на жаль, після перерви у нас не все виходило - напевно, це пов'язано з психологією. Хлопці почали дозволяти собі більше індивідуальних дій, і стало менше виходити те, про що ми домовлялися - командна гра. Свій вплив вніс ще й вітер, що піднявся, тож другий тайм ми не можемо записати собі в актив. Хоча, ми і створили достатньо моментів, але реалізувати їх не вдалося.

- Останнім часом Янаков залишався в запасі або виходив на заміну, а сьогодні відзначився дублем і віддав гольову передачу. Денис додав в ігровому плані?

- Ми знаємо, що у нього є потенціал, просто останнім часом у нього був дефіцит ігрової практики, і дещо не виходила кінцівка. У цьому матчі хлопці довірили йому пробити пенальті, Денис забив, це його надихнуло, він відчув упевненість, після цього почав грати ще більш активно, і у нього багато що виходило. Словом, цей поєдинок можна записати Янакову в актив.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер