Ігор КОСТЮК: «Сьогодні ми задоволені і результатом, і змістом гри»

Ігор КОСТЮК: «Сьогодні ми задоволені і результатом, і змістом гри»

- Хлопці виконали установку та протягом усього матчу контролювали гру, відчували її ритм – коли потрібно йти в атаку, а коли притримати м'яча. Вони контролювали хід гри та підтримували динаміку протягом обох таймів, ритм гри не падав. Тому сьогодні ми задоволені і результатом, і змістом гри. Від матчу до матчу вдається додавати, награвати якісь взаємодії. Хлопці прогресують, і це радує.

- Обидва голи були забиті після флангових атак. Якою була установка на гру?

- Наші гравці швидко контролювали м'яч, пересувалися з флангу на фланг. Де було більше простору, туди й розгорталася атака. «Зоря» сконцентрувала великі сили середину поля, й наші хлопці самі розуміли, що через центр атакувати буде важко, тому використовували фланги. Заслуга хлопців у тому, що вони побачили слабкі місця у суперника, розгортали атаки з флангу на фланг та розкривали зони.

- Що було головною передумовою для взяття воріт? Який гол вам більше сподобався з точки зору роботи гравців на полі?

- Протягом усієї гри наші фланги працювали, й у другому взятті воріт велика заслуга Тимчика, причому це було не єдине його підключення до атаки у цьому матчі. Він часто йшов вперед, взаємодіючи з Лєднєвим на фланзі, внаслідок чого він забив гол. Але й до взяття воріт він часто туди вривався. Але і другий гол, і перший – це результат роботи всієї команди.

- Супернику вдалося нав'язати «Динамо» боротьбу?

- Боротьбу «Зоря» нав'язувала, але наші гравці все витримали, не поступалися в єдиноборствах. У попередньому турі «Зоря» добре зіграла на контратаках, обігравши «Карпати», тому ми попереджали хлопців, щоб під час втрат м'яча вони були готові до контратак суперника. І, загалом, особливих передумов для взяття наших воріт не було, ми відразу переключалися з атаки на оборону, швидко закривали ті зони, куди могли вбігати суперники.

- Основна команда в останніх матчах задіяла нову тактичну розстановку. Молодіжна команда поки продовжує грати за звичною схемою?

- Поки не перебудовуємося. Коли буде розмова із Сергієм Станіславовичем та надійде його команда, тоді будемо перебудовуватися. Поки не було розмов про те, щоб дубль переходив на схему з трьома центральними захисниками.

- Микита Корзун не зіграв весь матч, він залишається на гру першої команди?

- Так, його заміна на 60-й хвилині була плановою. Замість нього вийшов капітан нашої команди Максим Казаков, який тривалий час не грав.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер