Ігор КОСТЮК: «Просили хлопців більше грати вперед і використовувати фланги»

Ігор КОСТЮК: «Просили хлопців більше грати вперед і використовувати фланги»

- Спекотна погода внесла свої корективи у гру. На такому полі ми попросили хлопців більше грати вперед, прибрати гру в недодачу в середині. Але мало місце невелике непорозуміння: і Наумець, і Булеца весь час грали в підіграванні, не було глибини атаки, тому до перерви у нас було не багато гострих моментів. Але потім ми внесли корективи, провели ряд замін, і в другому таймі стало більше гри вперед, хлопці діяли агресивніше. В результаті забили три м'ячі.

- Ваші заміни спрацьовують уже не один матч поспіль...

- Ми просто освіжили гру. Якщо футболісти не виконують установку і не роблять те, що ми запланували, то ми випускаємо тих, хто буде це виконувати і робити те, про що ми домовляємося.

- Помітно, що ви не бережете нерви. Сьогодні хвилювалися з приводу результату чи гри?

- Більше з приводу гри, оскільки для нас найголовніше - її розуміння нашими хлопцями з урахуванням поля, погоди і того, що від них вимагають самі події на полі. Ми просили їх прибрати короткий пас, більше грати через фланги, давати глибину. Не всі розуміли це, починали імпровізувати і грати через короткі передачі там, де поле не дозволяло цього робити. Тому я більше переживав за виконання вимог. А на рахунок результату був більш-менш спокійний. Адже головне - прогрес футболістів і їх потрапляння на більш високий рівень.

- Після матчу в роздягальні було вже майже чемпіонський настрій, враховуючи, що напередодні «Шахтар» свій матч програв «Карпатам», і їхнє відставання досягло 9 очок?

- Повторюся, нас більше турбує якість гри, оскільки під час міжсезоння буде міграція гравців: хтось підніметься на рівень вище, хтось залишить наш клуб. До завершення нинішнього сезону ми вже повинні визначитися з виконавцями, які з нами залишаться, і з тими, які ні.

- Хлопці 2001 року народження з випускної групи академії, яких ви регулярно залучаєте, вже освоїлися? І хто ще у вас на замітці?

- Сьогодні Надольский і Михайленко, вийшовши на заміну, загострили і посилили нашу гру в середній зоні. Михайленко взагалі пройшов з нами майже всі збори, і по ньому помітно, що він фізично витримує. Надольский, Волошин і інші більше часу провели в збірній і не заклали той фундамент, який дозволив би їм грати більше часу. В суботу у них гра в Дніпрі, де вони будуть отримувати ігрову практику в чемпіонаті ДЮФЛ. В цілому, гравці 2001 го р.н., давно тренуються з нами, вже розуміють наші вимоги. Зрозуміло, що виступати на цьому рівні їм ще важко, але поступово ми їх вводимо до складу, щоб для них цей перехід у дорослий футбол був плавним і безболісним. Намагаємося не відразу всіх кинути у «млин», а по одному. Ми бачимо, що вони не губляться, а прогресують - це очевидно.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер