Ігор КОСТЮК: «Помітив ріст хлопців та покращення якості гри»

Ігор КОСТЮК: «Помітив ріст хлопців та покращення якості гри»

- Перший тайм був огидним. У другому ми додали у швидкості при русі м'яча і створювали більше моментів. У будь-якому випадку гравці не повинні дозволяти собі грати так розслаблено.

- У першому таймі за рахунку 1:0 ви зробили зауваження Ващишину. Як повинні були грати центральні півзахисники?

- До перерви на правому фланзі Ващишин, Волошин і Білик грали в короткий пас, там було велике скупчення гравців. У таких ситуаціях ми просимо футболістів швидше розвертати м'яч і доставляти його у вільні зони, щоб був простір. А у них щоразу нічого не змінювалося, вони не перебудовувалися. Доводилося підказувати.

- Як наслідок, у перерві ви зробили подвійну заміну?

- Білошевский сьогодні виглядав не дуже добре, втомився, тому ми його поміняли. Він багато пропустив через травму (у нього був перелом), потім зіграв дві повні гри, отримав велике навантаження у минулій грі із «Андерлехтом». Тому ми освіжили гру: Волошина пересунули в середину поля, а Шулянського повернули на фланг.

- Надольському після заміни було відведене місце в опорній зоні, це повязано  із замінами чи з тим, що ви перебуваєте у пошуках диригента атак?

- Справа у тому, що сезон у першості U-21 ще триває, і група гравців залишається до 7-го числа працювати з дублем, тому ми провели заміни, щоб вони взяли участь у тренувальному процесі і в іграх.

- Шулянський вийшов на поле у другому таймі, ви поберегли його після матчу з «Андерлехтом»?

- Артем провів дуже хороший сезон, зіграв багато матчів у кінцівці, тому дали йому трохи відпочити і випустили на другий тайм.

- Як оціните першу частину сезону у цілому?

- Задовільно. Помітив ріст хлопців, що не може не радувати, особливо у кінці сезону. Група гравців, яка прийшла до нас влітку, у перші місяці потихеньку почала розуміти, що від них вимагається. У матчах же наприкінці першої частини сезону вже було видно, що хлопці дорослішають, розуміють, як виконувати тренерську установку, тож якість гри покращилася. По дві гри з «Септемврі» та «Андерлехтом», а також «Шахтарем» допомагають хлопцям рости.

- На зборах влітку ви награвали один склад, але через велику кількість травм закінчували першу половину сезону інші хлопці. Не було Білошевського, Ващишина, Духана, Ісаєнка. Вам довелося підключати 16-річних хлопців – Вівчаренка, Скорка, Ваната. Чи вони виправдали вашу довіру і допомогли команді вирішити поставлені завдання?

- Якщо є результат, і присутня якість гри, значить, вони підсилили гру і замінили травмованих футболістів. Але у нас зтак завжди. Одні гравці приходять до нас і працюють якийсь час. Якщо вони прогресують, їх переводять до дубля, а ми беремо гравців з академії. Це постійний процесс, і нічого дивного тут немає. Вилетів Білошевський - з'явився шанс грати у Михайленка, який гідно замінив партнера і навіть звернув на себе увагу тренерів збірної України. Раніше його туди не викликали.

- Які плани у команди на зимові місяці? Коли закінчується у футболістів відпустка, і як проходитиме збір?

- Повторюся, група гравців залишиться працювати з дублем до 7-го грудня. Потім відпускаємо команду у відпустку. Після Нового року 14-15 січня у нас медобстеження, а потім починаємо безпосередню підготовку до гри, яка відбудеться 19-го або 20-го числа в Юнацькій лізі УЄФА. Питання з приводу зборів зараз ще обговорюється. Можливо, ми поїдемо на турнір і вже потім на збори.

Потрібно провести плідну підготовку, тому що сумний досвід минулих сезонів показує, що у перших іграх після зимової перерви ми вилітаємо. Так було з «Мідлсбро» і «Аяксом». Це пов’язано з тим, що нам не вистачає матчів та ігрової практики. Будемо намагатися це виправити, набрати хороші кондиції, щоб гідно виступити в Юнацькій лізі УЄФА.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер