Ігор КОСТЮК: «Нинішніх випускників академії ми добре знаємо»

Ігор КОСТЮК: «Нинішніх випускників академії ми добре знаємо»

- У першому таймі мав місце не повноцінне налаштування на суперника. У підсумку, до перерви «Зоря» повністю володіла перевагою і переграла нас. Ми програли боротьбу, підбори в середині поля, недостатньою була концентрація. Що стосується експериментів, сьогодні вперше грав воротар, деяким гравцям трохи поміняли позиції. Проблема не в тому, що ми експериментуємо, а в тому, що наші гравці вже знаходяться в статусі чемпіонів, і багато хто з них думками вже у відпустці. Перший тайм це показав. У перерві в роздягальні ми внесли корективи, і в другому таймі вже ми повністю володіли перевагою, переграли «Зорю», але не реалізували всі свої моменти. Зрозуміло, що мотивація у суперників на команду «Динамо», особливо, в статусі чемпіонів, позамежна.

- Наскільки складно налаштовувати команду на такі матчі?

- У нашому колективі знаходяться гравці, яких не потрібно налаштовувати. Вони повинні розуміти, що місце в складі потрібно завойовувати, кров'ю, потом і щоденною роботою. Сьогоднішній матч в певних моментах підтвердив наше рішення по деяким гравцям, а в певних залишив розчарування від футболістів, які не можуть докладати максимальних зусиль, працювати «через не можу».

- Лідери команди зараз задіяні в матчах збірної України на Меморіалі Лобановського. Це сприяє появі нових лідерів?

- Ви бачили, у другому таймі хлопці почали проявляти лідерські якості. Відсутність провідних гравців, безумовно, позначилося, але у нас повинно бути два рівноцінних склади. Ми повинні показувати високий рівень і тримати марку «Динамо», незалежно від того, хто виходить на футбольне поле.

- Сьогодні з хорошого боку себе проявив активний Ісаєнко?

- Так, ми трохи змінили позицію Жені, опустили його трохи нижче і спробували його на цьому місці, оскільки там у нас є проблеми. Ісаєнко - лідер команди і в колективі, і на футбольному полі, він не даремно став найкращим бомбардиром. Женя себе не шкодує і є одним з небагатьох, хто викладається на всі 100%.

- Що трапилося в епізоді, коли вас вилучив арбітр?

- Що тут коментувати, якщо тренерський штаб «Зорі» кричить своїм футболістам: «Фоли!», про що можна говорити? Всім було видно, що суперник явно збив Ісаєнка зсаду, вдарив в голову, сам розсік чоло. А їх тренер біг і кричав, що фолу не було. Я з ним не розмовляв, він почав на мене кричати і в неприємній формі висловлюватися в мою адресу.

- Які ваші подальші кроки в плані формування команди для Юнацької Ліги УЄФА? Чи будете спостерігати за фінальним етапом ДЮФЛ?

- Ні, на фінали ДЮФЛ я не їду, оскільки хлопці з випускної групи академії вже з нами працювали, і протягом півроку повністю перебували в нашому розпорядженні. Коли ситуація дозволяла, вони тривалий час тренувалися разом з нами, тож всіх хлопців ми добре знаємо. Якихось сюрпризів чекати від них не доводиться. Словом, ми вже визначилися з гравцями 2001 року народження, які залишаються з нами і з тими, хто залишить клуб.

Що стосується Юнацької Ліги УЄФА, то як раз в таких матчах, як сьогодні, ми дивимося гравців, які в подальшому залишаться з нами, і з цим є певні проблеми і є позиції, які потребують посилення. Сподіваюся, з приходом випускників, ми ці місця закриємо.

- Як довго у футболістів триватиме відпустка? Коли ви збираєтеся на базі для підготовки до наступного сезону?

- У них буде трохи менше місяця відпочинку, на період відпустки гравці, які залишаються з нами, отримають індивідуальне завдання. Робота буде пов'язана з витривалістю, щоб після відпустки вони вже мали певний фундамент фізичної підготовки і відразу починали спеціальну роботу. Підготовка до сезону проходитиме на клубній базі, де створені прекрасні умови і є хороші поля. В кінці липня - початку серпня у нас уже починається чемпіонат.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер