Ігор КОСТЮК: «Не вистачило концентрації та агресії у штрафному майданчику»

Ігор КОСТЮК: «Не вистачило концентрації та агресії у штрафному майданчику»

- Здалося, що ваші підопічні самі привезли собі два м’ячі, а суперник створив менше, ніж забив…

- Так, справді, це індивідуальні помилки наших центральних та крайніх захисників, які не витримували відстані в той час, коли м’яч переходив на половину поля суперника – не виходили вперед, а витримували лінію глибоко позаду. Саме тому пройшло кілька передач за спини, плюс м’яч занадто стрибав, хоча це в жодному випадку не виправдовує футболістів, які мали підтискати суперника. Таких помилок не можна припускатися, а в нас вони були й на початку сезону, потім, здавалося, виправили, але зараз знову з’явилися – напевно, сонечко вийшло й наші центральні захисники припустилися грубих помилок.

- Після першого пропущеного м’яча ваші підопічні захопили ініціативу, мали забивати, але не склалося. Чого не вистачило?

- Не вистачило концентрації та агресії у штрафному майданчику. Надольський, хлопець 2001 року народження, вимушено вийшов на позиції в центрі поля, оскільки травму отримав Білошевський, і почувався не настільки впевнено, як у зоні інсайда. Через це в нас порушився конструктив у середині поля, ті ж самі переведення з флангу на фланг. Коли забили м’яч, з’явилися моменти попереду, але не вистачило агресії – ані Наумець, ані Сорокін, які мали бути у штрафному майданчику при передачах із флангу вже за рахунку не на нашу користь, просто туди не бігли, а залишався лише один нападник. Плюс крайні півзахисники мали закривати дальні стійки. Ми про це їх завжди просимо, але зараз, напевно, сонечко завадило їм це виконати.

- Наскільки не вистачає команді тих же Цитаїшвілі та Ісаєнка, які вели гру в першій частині сезону?

- Знаєте, тут також є гравці, які претендують на місце у стартовому складі. У них є амбіції, і зараз саме той момент, щоб доводити свої претензії на місце в основному складі. Гра – це лакмусовий папірець, адже тренування – це одне, а на футбольному полі, коли потрібно переступити через себе, зіграти через не можу, ось тут і видно розвиток футболіста.

- Волошин – один із наймолодших у цьому складі, але дуже добре входить у гру практично в кожному матчі. Його поки не вистачає, аби грати повний матч?

- Сьогодні ми поставили зі старту Надольського, він провів на полі 60 хвилин, але на більше його не вистачає. Волошин зіграв більше тайму, і, загалом, на своїй позиції зіграв не так агресивно, як ми просили його. Це гравець, який більше полюбляє грати на вільних м’ячах, а там, де висока щільність, потрібно ще тактично навчитися й більш агресивно входити у штрафний майданчик.

- Зменшилася перевага над «Шахтарем». Це може завести хлопців перед завершальним відрізком сезону?

- Справа не в перевазі над «Шахтарем». У нас завдання, щоб гравці в кожному матчі прогресували, максимально викладалися в кожній грі, зростали у професійному плані. Кожна гра для нас – це урок, це зростання, і ті гравці, які зараз виходять на поле, мають доводити, що вони не дарма знаходяться в нашій команді й одягають футболку з літерою «Д» на грудях. Ми про це говоримо на кожному тренуванні, але, на жаль, сьогодні не все вдалося виконати з того, що було задумано.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер