Ігор КОСТЮК: «Не вистачило концентрації при стандартних положеннях»

Ігор КОСТЮК: «Не вистачило концентрації при стандартних положеннях»

- Прикро, що програли матч, що голи пропускали після стандартних положень, а не з гри. Хлопці не виконали те, про що ми з ними домовлялися - про концентрацію при стандартах. В Італії ми також пропускали м'ячі з пенальті і після помилки воротаря.
Але, в цілому, є і позитивна динаміка - ми не пропускаємо з гри, правильно виконуємо установку, обороняємося. Хлопці ще молоді, вчаться, але десь їм ще трохи не вистачає концентрації при стандартах, не дограють до кінця. Ось і відбуваються такі помилки.

Я думаю, ми виглядали гідно, а сама гра моментами виглядала дуже непогано. Єдине, ми просили хлопців, щоб вони агресивніше грали на флангах, більше доставляли м'яч у штрафний майданчик суперника, але вони не завжди це виконували.

- Невелика кількість ударів по воротах пов'язано з тим, що «Інтер» добре оборонявся?

- Ми бачили, що вони наситили середину поля. Але ті ситуації, які ми створювали, швидко переміщаючи м'яч в один-два дотики, давали нам оперативний простір і для завершення, і для флангових передач, і для ударів - просто не завжди правильно розпоряджалися м'ячем.

- Коли вийшов на поле Ісаєнко, з боку здалося, що у команди з'явилося більше агресії в атаці...

- Ми перевели Козиренка на фланг, оскільки Янаков там не давав тієї швидкості, яку ми просили, а також випустили Ващишина, як другого нападника, який повинен був грати з глибини. Потрібно було створювати більше пресингу і агресивніше йти вперед. Ми постаралися вирівняти гру, щоб забити гол.

- Коли Цитаїішвілі проривався крізь чотирьох суперників в кінці матчу, але не вийшло завершального удару, це був жест відчаю?

- Гіо сьогодні дуже активно провів матч. Ви бачили, з його флангу були і передачі, і воротам він кілька разів загрожував. З огляду на ситуацію, в якій ми опинилися, коли входиш в штрафний майданчик, потрібно брати на себе гру, здійснювати більше індивідуальних дій. В принципі, якщо б він був трохи спритнішим, міг би пробити по воротах.

- Тобто, команда була близька до голу престижу?

- Ви ж бачили, що ми створювали моменти. І всі ці моменти були після швидких флангових атак, коли ми розвертали м'яч, а суперник не встигав перебудовуватися. Коли йшли передачі з флангом, виникали найнебезпечніші моменти. Але, на жаль, хлопці не виконали те, про що ми просили - швидше і частіше подібне робити.

- Можливо, вам не пощастило при жеребкуванні, коли дістався такий суперник?

- Ми не вибираємо суперників, а граємо з тими, хто нам дістався. Вважаю, що «Інтер» - один з найсильніших суперників в Юнацькій Лізі УЄФА. Ми бачили це, коли аналізували їхні матчі в чемпіонаті Італії, дивилися структуру клубу і розмовляли з тренерами. Після цієї команди їхні футболісти або відразу потрапляють в першу команду, або йдуть кудись в оренду. Тобто, продовжують свій шлях у дорослому футболі.

А наші хлопці прийшли з академії, плюс ті, хто в минулому році вже грав в Юнацькій Лізі УЄФА. Тобто, був розбавлений склад. Для хлопців це величезний досвід, який вони отримують в таких міжнародних зустрічах. Вони розуміють, що ті тактичні моменти, які ми напрацьовуємо, потрібно виконувати до кінця. Не 20-30 хвилин, а всі 90.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер