Ігор Костюк: «Наступили на ті ж граблі, що й у Македонії»

Ігор Костюк: «Наступили на ті ж граблі, що й у Македонії»

Після матчу наставник киян Ігор Костюк прокоментував гру:

- Гра вийшла такою нервовою, що відчуваю після неї лише спустошення. У першому таймі ми наступили на ті ж граблі, що і в Македонії. Як ми не налаштовувати хлопців, але структуру гри, яку ми пропонували, вони не витримали. Добре, що є перерва, у нас була можливість внести корективи, трохи перебудувалися, поміняли тактику, вона спрацювала. Прохід до наступного етапу - це те, чого ми чекали.

- Яка причина заміни в першому таймі? (замість Волошина вийшов Бодня, - прим. fcdynamo.kiev.ua)

- Гравець, якого ми поміняли, не допрацьовував. Ми провели заміну, щоб не було швидких контратак. Повторюся, динаміку, яку ми пропонували, гравці не підтримали. Будемо думати і робити висновки.

- Наскільки не вистачало Михайленка в цьому матчі?

- Можна говорити про Михайленка, Волошина, Окоро та інших футболістів. Але гравці, які знаходяться в «Динамо» не повинні собі дозволяти виходити на футбольне поле з таким настроєм і ставленням.

- У кінці ви випустили другого нападника, це не було ризиковано?

- Ми хотіли підтримати динаміку в середині поля, оскільки Надольський виконав величезний обсяг роботи і в деяких моментах, коли він повинен заволодіти м'ячем, не встигав, тому на його позицію випустили Ваната. У такий спосіб ми перебудувалися на гру у два нападники, які повинні були активно зустрічати захисників команди суперника і допомагати в обороні, а також додати свіжості і пресингу гравцям лінії оборони суперника.

- Про що говорили з хлопцями в роздягальні після гри?

- Про те, що наступаємо на ті ж граблі, про які я сказав вище. Перший тайм футболісти грали так, ніби у них на голові вже був лавровий вінок переможців. Рахунок 2:0 у першому таймі говорив про те, що наші футболісти не догравали.

- Коли випускали Яроша, чи думали, що він може забити?

- Шулянський на той момент уже втомився, і ми хотіли, щоб Ярош зіграв більш строго на тій позиції, оскільки він свіжий гравець. Ми завжди сподіваємося, що будь-хто з наших футболістів, виходячи на футбольне поле, може забити м'яч.

- Рахунок такий же, як і в матчі зі «Шкендією», але емоції зовсім інші?

- Звичайно, адже ПАОК - команда зовсім іншого рівня. Ми і раніше говорили, що ця команда здатна відіграти пропущені м'ячі і створити нам проблеми, тільки якщо ми не будемо виконувати ту установку, про яку домовилися.

- Кого хотіли б отримати в суперники на наступному етапі?

- Нехай спочатку закінчаться матчі плей-оф. Але ми вже зараз переглядаємо потенційних суперників. Конкретних переваг немає. Думаю, сьогоднішня гра дасть нам поштовх у майбутньому не дозволяти собі таких вольностей, як у першому таймі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер