Ігор КОСТЮК: «Маємо перегравати суперників, незважаючи ні на що»

Ігор КОСТЮК: «Маємо перегравати суперників, незважаючи ні на що»

- Радує, що ми достроково стали чемпіонами, випередили наших конкурентів. Звичайно, було важко, а кому зараз легко? У сьогоднішній грі було видно, що хлопці переживали і не завжди справлялися зі своїми емоціями. Незважаючи на те, що ми стали чемпіонами, якість гри залишає бажати кращого, її потрібно покращувати. Ми вже дивимося у майбутній сезон, попереду новий чемпіонат, до нас приєднаються нові футболісти, попереду Юнацька Ліга УЄФА. Повторюся, турбує, що при напрузі при вантажі відповідальності ми не можемо впоратися з емоціями і покращувати якість гри.

- У Янакова вийшов не найкращий перший тайм, але при цьому він став автором чемпіонського голу...

- Денис останнім часом результативністю не відзначався, але сьогодні його м'яч, дійсно, став вирішальним. Ми часто розмовляємо з ним, у нього багато гри вперед, але в кінцівці якість кульгає. Думаю, цей гол додасть йому впевненості, і в майбутньому він буде прогресувати.

- По ходу першого тайму ви звертали увагу на кількість браку і те, як футболісти відкриваються. А що ще корегували в перерві?

- По такій погоді ми попросили хлопців швидше пересувати м'яч, щоб розкривати зони, оскільки було слизько, і суперник встигав перебудовуватися. У першому таймі було багато індивідуальних дій з боку наших півзахисників, які перетримували м'яч, збивалися на індивідуальну гру, обведення.

- Якби Ващишин реалізував свій момент, коли бив через себе, і були втілені в голи інші моменти, напевно, було б легше?

- Якість гри не повинна залежати від якихось епізодів. Вони повинні впевнено виходити і обігравати всіх. Ця команда найкраща в Україні, ми ж не дарма стали чемпіонами. Маючи в складі таких виконавців, ми повинні перегравати суперників і бути на голову вище за них.

- Ви сьогодні апелювали до арбітра, рівень суддівства не може влаштовувати?

- Футболістам я даю установку, щоб всі їхні емоції були спрямовані на гру. Ви бачили коли грав наш дубль, Дердо за хвилину показав гравцеві дві жовтих картки, а незабаром призначив пенальті. І по сьогоднішній грі можна сказати, що ми боремося і з суперниками, і з суддями. Але це жодним чином не повинно впливати на результат, повторюся, ми повинні бути сильніше, незважаючи ні на що.

- Які плани на дві гри, що залишилися?

- Будемо працювати на майбутнє, знаємо, що гравці 1999 року народження завершують свої виступи в команді U-19, вони або будуть переходити в U-21, або шукати собі інші команди. Таким чином, ці два поєдинки стануть початком підготовки до наступного сезону.

- Чи плануєте в них використовувати випускників академії?

- Ні, футболісти 2001 року готуються до фінальної частини ДЮФЛУ, яка пройде в червні, тому ми їх поки повернули в академію, вони тренуються всі разом.

- Чи достатньо поточного рівня гри і футболістів для виступу в Юнацькій Лізі УЄФА, чи встигнете підготуватися належним чином?

- У нас багато гравців 2000-го року народження, плюс за новими правилами можна заявити п'ять чоловік 1999 го р.н, які вже виступали в цьому турнірі і в минулому сезоні, і в нинішньому. Тому, думаю, кістяк буде збережений, а випускники академії, які вже влилися в наш колектив, брали участь в матчах, віддавали результативні передачі і забивали м'ячі, тільки посилять цю команду і створять здорову конкуренцію.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер