Ігор КОСТЮК: «Коли є підтримка вболівальників, з'являються крила і хочеться літати»

Ігор КОСТЮК: «Коли є підтримка вболівальників, з'являються крила і хочеться літати»

Наставник юнацької команди «Динамо» Ігор Костюк розповів про підготовку до поєдинку і настрій, який панує в команді:

- Перед матчем ми працюємо у звичайному режимі, проводимо одноразові тренування. Після гри молодіжної команди з «Дніпром-1» до нас приєдналася група гравців із U21. Усі хлопці в строю, єдиний виняток становить Білошевський, якого ми розглядали, як потенційного учасника матчу зі «Шкендією», але він травмувався, пропустив кілька ігор і не зможе взяти участь у найближчому поєдинку. Усі інші готуються в доброму гуморі, усередині команди відмінний мікроклімат, усі серйозно налаштовані, розуміють усю важливість цього матчу і хочуть добре зіграти.

Минулого року ми досить продуктивно провели осінь, обігравши «Септемврі» і «Андерлехт», цього року також хочеться вийти у весняну частину змагань.

- Той факт, що в останніх матчах першості України ви здобули перемоги з великим рахунком, додає позитиву?

- Не все так просто. Наприклад, з «Волинню», вважаю, перший тайм у плані гри був дуже важким: гравці не до кінця розуміли, чого вимагають події на полі, як перебудовуватися і т.д. Для нас стало сюрпризом, що суперник грав у два нападники, і наші виконавці не могли по ходу до цього пристосуватися. У перерві ми внесли корективи, адже на той момент хлопці вже розуміли, що є проблема і потрібно щось міняти. Тож, повторюся, перший тайм був дуже важким, а в другому ми вирівняли гру, поміняли трохи схему - і змінилася картинка, що і принесло результат. Усі наші перемоги - це підсумок роботи всієї команди. Це не просто перемога з великим рахунком, а втілення на полі того, що ми тренуємо і відпрацьовуємо на заняттях. Тренування у нас рівносильні іграм, коли включаються максимальні зусилля, і це приносить плоди вже безпосередньо в матчах.

- Чи вивчали вже суперника? Що можете сказати про македонців?

- Дуже закрита команда, про них немає багато інформації, але кілька матчів ми все-таки подивилися. «Шкендія» - швидка і технічна команда з хорошим підбором виконавців. Але все одно все залежить від нас самих.

- Чи очікуєте великої кількості вболівальників на трибунах у день гри?

- Наші хлопці вже виступали в соцмережах на цю тему. З огляду на те, що підтримка вболівальників надає сил, емоційний фон гравців стає набагато кращим - ми це відчули на іграх з «Андерлехтом» і «Ювентусом», коли була велика підтримка. У такій ситуації з'являються крила і хочеться літати. Тому чекаємо вболівальників і розраховуємо на їхню підтримку - це наш 12-й гравець.

 

Нагадаємо, матч «Динамо» - «Шкендія» відбудеться в середу на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського. Початок гри - о 17:00. 

Інформація про квитки на матч Динамо - Шкендія

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер