Ігор Костюк: «Хлопці виконали те, про що ми домовилися»

Ігор Костюк: «Хлопці виконали те, про що ми домовилися»

- Ви зіграли черговий спаринг зі студентською командою, але склад «Динамо» U19 змінився в порівнянні з тим, який готувався до початку сезону. З ким із гравців будете підходити до перших матчів другої половини чемпіонату України?

- В першу чергу, ми хотіли суперника серйозніше. Але, в будь-якому випадку, хлопці молодці, незалежно від результату. Вони виконали те, про що ми домовилися. Радує те, що вони з величезним бажанням грали. Один м'яч забили і не зупинилися. За рахунку 5:0 вони біжать, прессингують. Відносно того, що багато гравців перейшло в команду U21, деякі з першою командою працюють - для мене це радість, що мої вихованці, яких я треную, з якими я працюю, прогресують і потрапляють на сходинку вище. Радує те, що ту базу, яку ми даємо і після тренувань, які ми проводимо, вони приходять в іншу команду вже навчені. Розуміють, що від них потрібно і тренеру приємно з ними працювати.

- Завдання чемпіонства ніхто не скасовує? Який склад буде грати?

- Так, як зазвичай буває, що влітку оновлення складу і є час спокійно підготуватися. Зараз трохи в цейтноті буде, але гравці прогресують. І зараз така ситуація сталася, що потрібно, щоб в дубль переходили гравці, тому що вони вже переросли команду U19. Проте, завдання ніхто не міняє. Будемо розбавляти гравців, які зараз у нас є 2003 року народження. І по можливості залучати тих, які знаходяться в дублі. Це буде вирішуватися безпосередньо в процесі чемпіонату перед іграми.

- Ще два тижні підготовки до першого матчу другої половини чемпіонату України. Які плани на цей час?

- Ще проведемо одну контрольну гру. Постараємося, щоб суперник був не такий, як сьогодні. Тому що він відверто розчарував. Хотіли більше опору. Але тим не менше, порадувала реалізація моментів і того, що ми планували в зоні завершення. Гравці досить добре бігли вперед і закривали зони, це добре. Проведемо ще одну гру і будемо в тижневому циклі готуватися до матчу з «Маріуполем».

- Чи задоволені ви рівнем гравців 2003 року народження?

- Торік узимку деякі гравці 2002 року народження перейшли в команду, зараз 2003. Вони надійшли в наше розпорядження буквально тиждень тому. Ми з ними працюємо. Головне, щоб у хлопців був запал і той настрій, з яким вони зараз тренуються. Для майстерності тренери і є. Ми будемо працювати з футболістами, поки інших людей немає. В цілому, є гравці, які залишили позитивне враження і думаю, що в другій частині чемпіонату деякі з них будуть вже гравцями нашого основного складу.

- Як працює селекція за межами клубу?

- Робота селекції відбувається весь час, інше питання, як ці гравці переходять до нас. Є футболісти, яких ми хочемо бачити у себе в клубі, але не все так просто, щоб вони опинилися у нас.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер