Ігор КОСТЮК: «Грали ті, хто не задіяний у чемпіонаті»

Ігор КОСТЮК: «Грали ті, хто не задіяний у чемпіонаті»

- Мета цього поєдинку - дати ігрову практику тим футболістам, які не отримують її в чемпіонаті України. Плюс дали пограти тим, хто з'являється, але має мало практики. Інформативно, тому що велике навантаження в сезоні лягає на основну групу і хотіли подивитися, як проявлять себе інші гравці і в яких кондиціях перебувають. Чи витримують вони ритм, динаміку. Два різних тайми. Забарному і Скорко дали відпочити повністю, адже вони провели багато ігор. А в основному вийшли на поле ті, хто менше грає. Для них це теж важливо, оскільки в наступному сезоні основне навантаження лягатиме на них.

- Голоколосов, Здирко, Гук і Мащенко отримали найбільше ігрового часу. Як ці виконавці впоралися зі своїми функціями?

- Інформація є. Помітно, що гравцям не вистачає кондицій, практики, розуміння розташування на футбольному полі, оскільки жодне тренування не замінить гри. Проаналізуємо, підкажемо. Для них це, в першу чергу, корисно.

- Що скажете з приводу реалізації?

- Це футбол. Є моменти, майстерність футболістів в завершальній стадії. Вони забивають чи ні. Це саме їх майстерність в кінцівці. А те, що пропустили двічі - це наслідок неігрової дисципліни. Не було динаміки при переході з оборони в атаку. Ми пропустили одну, другу, третю атаку... Був епізод, хвилин 15, коли втратили цю динаміку і пропустили два голи.

- Ви часто апелювали до Велетня, робили йому зауваження. Як він виглядав на полі пліч-о-пліч з новими партнерами?

- Це позиція, на якій він повинен грати. Якщо він хоче, щоб ми розраховували на нього в чемпіонаті України, то він повинен вміти не тільки обіграти або зробити передачу, а й виконувати оборонні функції. Він повинен брати участь в перебудовах від атаки в оборону. І підтримувати цю динаміку. Повторюся, ми просили хлопців витримувати ігрову дисципліну і продемонструвати в матчі, що вони готові боротися і конкурувати за місце в основному складі. Гол - це добре, але інші дії, які повинні дозволяти йому грати в командний футбол - на першому місці. Структуру, яку ми просимо витримувати в обороні і атаці, взаємодія - це найголовніше. Це те, чого ми повинні їх навчити на даний момент.

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер