Ігор КОСТЮК: «16-річних хлопців вважаю сильнішими за старших партнерів»

Ігор КОСТЮК: «16-річних хлопців вважаю сильнішими за старших партнерів»

- Поступалися 0:1, після чого забили два м’ячі та здобули перемогу на характері. Витримали план на гру, хлопці виконали запропоновану установку. Радує, що ми гідно виглядали з таким суперником, як «Андерлехт», та тактично їх переграли.

- Стандартні положення – сильна сторона вашої команди?

- Ми дійсно забили зі штрафного, але пенальті я не вважаю награним стандартом. Було багато кутових, після яких ми повинні були хоча б загрожувати воротам, але, нажаль, навішували не в ті зони, що потрібно, словом, просто не пішли передачі.

- Із чим пов’язана відсутність Цитаїшвілі у стартовому складі на матч із «Андерлехтом»?

- Два дні тому він відіграв повний матч за молодіжну команду на мерзлому штучному полі, тому ми його приберегли та випустили у другому таймі.

- Як справляються з вимогами та поставленими завданнями молоді гравці Вічаренко та Скорко?

- Сьогодні у нашому складі грало двоє хлопців 2002-го року народження – майбутні випускники нашої академії, але вже зараз ми їх залучаємо до матчів за юнацьку команду «Динамо», і сьогодні поєдинок показав, що вони грають на рівних із такими грандами, як «Андерлехт». Я був на форумі тренерів Юнацької Ліги УЄФА і звернув увагу, що всі команди, яки лідирують у рейтингу найсильніших, мають лише 8-9 гравців зі своєї країни, а решта – іноземці. Приємно, що «Динамо» Київ у Європі на 2-му місці за кількістю власних вихованців, які грають у професійних командах. Наша академія доводить, що це недарма. 16-річні хлопці грали гідно, вважаю, зараз вони сильніші за старших хлопців, власне, тому ми їх і випустили в основному складі.

- Президент «Динамо» Ігор Суркіс сказав, що з цих хлопців дехто навіть вирушить на зимовий збір разом із першою командою...

- Ви бачили, що у складі у нас було троє хлопців 1999-го року народження, імовірніше, мова йшла про них, адже вони вже стукають у двері першої команди. Радує, що, наприклад, Миколенко, Циганков, Шепелєв, з якими ми працювали в академії, сьогодні є гравцями основного складу. Той же Віталік Миколенко в академії був маленьким хлопчиком, але завдяки своїй працездатності, серйозному ставленню зараз виріс до гравця першої команди.

- Наступний матч чемпіонату з чернігівською «Десною» проходитиме в Києві?

- Так, «Десна» пішла нам назустріч, і ми зіграємо в манежі, адже надворі холодно, і в них також є певні проблеми в підготовці полів. Гра відбудеться 1-го грудня о 12.00.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер