Ігор Костюк: «Найбільше мені подобаються голи, які ми забиваємо після швидких атак, передач із флангів»

Ігор Костюк: «Найбільше мені подобаються голи, які ми забиваємо після швидких атак, передач із флангів»

- Не можу назвати цю перемогу комфортною, тому що гравці знову вийшли на поле, заздалегідь вважаючи себе переможцями. І перший тайм показав, що є певні проблеми. Кожен хотів індивідуально себе проявити, хоча ми просили хлопців швидше пересувати м'яч, тому що поле було повільним. Тому в перерві ми внесли корективи, і в другому таймі динаміка та гра були набагато кращими.

- Чи є гравці, які вийшли на заміну, рівноцінними до тих, які грали зі стартових хвилин?

- У нас усі гравці повноцінні, просто комусь надається більше ігрового часу, комусь - менше. Розраховуємо на всіх. До кінця сезону грають футболісти 2001 року народження, далі зайде 2002 рік. Уже навесні будуть коригування у складі, будемо переглядати гравців, які будуть нам корисними у наступному сезоні. Тому зважаємо на кожну бойову одиницю.

- Який із забитих м'ячів вам найбільше сподобався?

- Найбільше мені подобаються голи, які ми забиваємо в динаміці, після швидких атак, передач із флангів. Тому гол Ваната, який він забив головою, для мене є сьогодні найкращим.

- Як можете оцінити першу половину сезону у виконанні ваших підопічних?

- Була проведена величезна робота, до команди зайшла група гравців 2002 року народження, хтось отримував більше ігрового часу, хтось - менше. Загалом спостерігається позитивна динаміка, хтось прогресує, хтось стоїть на місці, але в актив можна занести те, що гравці почали розуміти, що від них вимагається. Вони дають більше динаміки, проявляють більше агресії, краще працюють на тренуваннях. Наше завдання - направити футболістів на правильний шлях.

- Ванат сьогодні зробив хет-трик і вийшов уперед у гонці бомбардирів. Але ви під час гри все одно його критикували...

- У першому таймі Ванат грав собі на втіху. Була велика кількість моментів, коли він мав перебувати у своїй зоні та забивати звідти м'ячі. І у другому таймі були подібні проблеми. Так, він - найкращий бомбардир, забив сьогодні три м'ячі, але в такій грі мав забивати п'ять чи шість голів.

- Волошин - штатний пенальтист?

- Уже був переможний рахунок, і Вікентій заробив це пенальті. Тож гравці самі повинні розібратися. Вікентій розуміє, що Ванат повинен більше забивати через гонку бомбардирів. У цій ситуації він проявив егоїзм, сам хотів забити. Це теж показує ставлення гравців до командних успіхів.

- Хто з гравців команди U-17 знаходиться у вас на олівці?

- У міжсезоння буде група футболістів із U-17, яка найімовірніше поїде з нами на збори. Рішення щодо зборів ще немає. Чекаємо, коли закінчить половину сезона перша команда. У принципі, план роботи у нас вже є. Єдине, керівництво нам скаже: будемо готуватися тут або поїдемо на збори.

- Ви вже неодноразово грали з "Десною" цього року. Чи здивувала сьогодні чимось ця команда?

- "Десна" нічим не здивувала. У цих іграх ми більше дивимося на свою гру та відпрацьовуємо те, що моделюємо на тренуваннях. "Десна" другий рік грає в чемпіонаті. Хлопці трошки зміцніли, набралися досвіду. Але в матчах із такими командами ми відпрацьовуємо свої домашні заготовки і тактику. Скажімо так, сьогодні грати з "Десною" нам було комфортно, вони не змусили нас пітніти.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер