Ігор КОЧЕТОВ: «Кубок В. Баннікова» - один з улюблених турнірів хлопчаків

Ігор КОЧЕТОВ: «Кубок В. Баннікова» - один з улюблених турнірів хлопчаків

- Двадцять років тому легендарний воротар, перший президент Федерації футболу України Віктор Максимович Банніков ударом по м'ячу дав путівку в життя цьому турніру. За цей час понад сотні команд із ближнього і далекого зарубіжжя, а також Канади й Америки, брали участь у цих змаганнях. Це один із найулюбленіших турнірів для наших хлопчаків. За довго до його початку ми отримуємо велику кількість заявок від команд, які бажають взяти в ньому участь. Відбираються найкращі команди. Турнір проводився в різних форматах. У рік 85-річчя ФК «Динамо» Київ ми зібрали всі динамівські команди зі країн СНД, і вони боролися за Кубок Баннікова. Найголовніше, що, завдяки таким турнірам, діти пам'ятають наших легендарних футболістів. У місті Києві проводиться більше 10-ти турнірів пам'яті відомих гравців. Стільки ж змагань - імені видатних футболістів, на їхні призи, які самі вручають дітям нагороди. Для нас найголовніше - це зв'язок поколінь, адже нація, яка не має пам'яті, не має і майбутнього. Ми пропагуємо футбол на прикладах наших славних, легендарних футболістів - це одне з найважливіших завдань київського футболу.

- Дати проведення турніру «Кубок В. Баннікова-2018» в кінці січня вибрані не випадково?

- Так, ми спеціально вибрали цей період з урахуванням погодних умов. У плані підготовки до сезону наших юних гравців, цей турнір є дуже значущим. Він почався після канікул, діти втягуються в сезон. Важливо, що в турнірі взяли участь найкращі столичні команди, а також колективи з Київської області та інших міст України. Ігри були проведені в січні за наполяганням тренерів.

- Чи справедливо до фіналу потрапили «Динамо» та «ОК ім. І. Піддубного»?

- Так, абсолютно. Головний приз розігрують, дійсно, дві найкращі команди. Олімпійський коледж ім. Піддубного - це колишній спортінтернат. Разом з «Динамо» вони є базовими клубами збірної України та найкращими командами чемпіонату міста Києва. Радує, що турнір проходить при об'єктивному суддівстві, і в першу чергу, він повинен принести радість дітям.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер