Григорій СУРКІС: «Найважливіше – робити висновки з історії»

Григорій СУРКІС: «Найважливіше – робити висновки з історії»

- Футбольний клуб «Динамо» (Київ) багато років підтримує ці фонди. Насамперед, співчуття до тих, хто страждає, є обов'язковим елементом моральності, етики, доброти, щедрості душі. Всі ці фактори в один момент стали причиною того, що на подібні зустрічі приходять і головний тренер, і футболісти, і керівники клубу. Дуже гірко бачити обличчя хворих дітей. Ми щиро раді, що ця ініціатива не вмерла ані на самому початку, ані через десятки років. Її причиною ніколи не був популізм чи бажання комусь сподобатися.

Футбольний клуб «Динамо» завжди простягав руку допомоги тим, хто потребує її. Так, сьогоднішній захід проходив за присутності телекамер, але, повірте мені, наше щастя було би безмежним і без камер. Зовсім не потрібно, щоб пориви душі, добрі слова, сказані від щирого серця, фіксувалися на камеру й про це казали в новинах. Найважливіше, що й сьогодні ФК «Динамо» організовує велику кількість благодійних акцій, які не афішуються та не виставляються напоказ. Адже важливо не те, що є фасадом, оболонкою, а те, що всередині, те, наскільки ти хочеш сьогодні допомогти, наскільки розумієш, що важливе лихо цих дітей та їхніх батьків.

Відрадно, що ми можемо поділитися з людьми радістю від того, що київське «Динамо» стало чемпіоном України. Дуже символічно, що це сталося напередодні нашої зустрічі. Символічно, що 30 років тому 2 травня «Динамо» здобуло блискучу перемогу у фіналі Кубка Кубків. Гірко й прикро, що державна влада того часу не дала людям можливості знати гірку правду про страшну аварію на ЧАЕС. На жаль, це частина нашої історії. Найважливіше – робити висновки з історії. Потрібно розуміти, що найцінніше – це людське життя, здоров'я. Турбота про людей, постраждалих від тієї катастрофи, сьогодні є обов'язком усіх, хто небайдужий до їхнього горя, всіх, хто може їм допомогти.

- Григорію Михайловичу, чи не шкодуєте ви, що чергове «класико», «Шахтар» – «Динамо», буде позбавлене турнірного значення?

- Думаю, немає сенсу про це шкодувати. Якби «Шахтар» на цей момент був би вищим у турнірній таблиці й для донецького клубу результат цього матчу нічого не значив, як зараз для «Динамо», то у «Шахтарі» так само щиро раділи би виграшу чемпіонства за три тури до кінця. На мій погляд, те саме мають відчувати гравці, тренери та вболівальники «Динамо», адже позаду – важкий шлях. І «Динамо», і «Шахтар» намагалися зробити все, щоб стати першими. Ці дві команди вже багато років роблять усе можливе, щоб українське «класико» виглядало дуже гідно. Тому я впевнений, що незважаючи на ситуацію в турнірній таблиці, обидві команди продемонструють свій найкращий футбол.

- Виходячи з того, як складається сезон, чи підготуються представники «Динамо» у збірній належним чином до Євро-2016?

- Це був важкий сезон. Думаю, гравці відпочинуть три-чотири дні, після чого тренери збірної зроблять усе можливе, аби привести команду до збалансованого рівня як мінімум для того, щоб вийти з групи, а далі – як складеться. І в «Динамо», і в «Шахтарі» достатньо представників різних національних збірних, не лише збірної України. Думаю, ми будемо вболівати не лише за гравців нашої національної команди, але й за футболістів із нашого чемпіонату, які представляють збірні інших країн.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер